svētdiena, 2009. gada 17. maijs

Skrienamdiena

Tautas dziednieks,
Indriķis Acīgais.

Ikdienas sūdu apauguši varam pat nepamanīt, ka iestājies jauna diena, nedēļa, kalendārais mēnesis vai pat jauns gadalaiks. Tad nu atgādināsim, ka ārā teorētiski ir silti un ir ieteicams savas rūpju izvagotās sejas pavērst pretīm mākoņiem, aiz kuriem, tīri teorētiski, spīd saule. Jau kādu laiku vismaz viens kāda mūsu lielpilsētas rajona iedzīvotājs veic pavasara iestāšanās rituālu, katru dienu noskrienot x kilometrus. Es šim faktam nebūtu pievērsis uzmanību, ja vien šis atlēts, pilnā Maximas ekipējumā neskrietu pa zālāju, tieši blakus asfaltam - laikam cietais asfalta segums ir kaitīgs locītavām.

Jācer ka trenniņi gājuši par labu rezultātiem nu jau kārtējā Rīgas maratonā. Un rezultātiem jāaug proporcionāli dalībnieku skaitam. Šogad jau veseli 8593 miesā veseli un ne tik spēcīgi dalībnieki pieteica dalību. Nerimstošā, pārsvarā skopi ģērbto sārtvaidžu masa nepielūdzami virzījās pretim finišam. Tas bija hipnotizējošs skats, katra dalībnieka unikālais skriešanas stils saplūda vienā kopējā unisonā velkot sev līdzi neapsīkstošu sviedru smakas upi, kas deva iespēju skatītājiem saplūst vienā kopējā informācijas plūsmā ar skrējējiem. Aptaujājot atlētus un radikālos smēķēšanas atmetējus atklājās, ka viskaitinošākie bija skrienošie bērni. Tie ne tikai strauji un neprognozējami mainīja kustības virzienu, bet arī bez brīdinājuma apstājās kā iemieti, klupinot un izsitot no ritma augumā garākos. Nākošgad organizatoriem būtu jāizveido atsevišķa bērnu trase - vēlams kaut kur Rīgas nomalē. Grūtākajās, maratona trasēs dubultuzvaru guva baltkrievu pāris.


Tomēr ne jau uzvara ir svarīgākā. Redzot finišējušo dalībnieku pārgurušajās sejās neviltotu smaidu varēja saprast, ka patiesi svarīgākais ir piedalīties. Katrs nosprauž savu mērķi un tas, vai šis mērķis sevī ietver uzvaru maratona distancē, vai tikšanu līdz pirmajam orķestrim, nav svarīgi. Galvenais ir pārvarēt sevi un vienoties ar līdzcilvēkiem lietā, kas rada kopēju prieku. Šādus brīžus nespēj atsvērt ne ekonomiskās recesijas palēlināšanās, ne jauna valdība. Tā ka sākam gatavoties jau nākošajam skrējienam!



__________________________________________________________________

Oficiālā mājaslapa
Maratons skaitļos

3 komentāri:

Henriks Norvēģijā: teica...

Nē, nu vispār tev tāds pozitīvs tas skatījums uz dzīvi. Neesi kaut ko sarijies?

Jezups Dropings teica...

uj uj , vai nu tu pats ar sevi runaa, vai arii tavam akauntam ir piekļuve neteikšu kam :)

Henriks Norvēģijā: teica...

Neviens cits jau ar mani nerunā... kas tad atliek?! :)