otrdiena, 2008. gada 25. novembris

AKKA/LAA - autoratlīdzību bruņinieki.


Šodien lasot ziņas par jaunāko AKKA /LAA domugraudu nevarēju beigt priecāties. Izskatās, ka beidzot mums ir parādījies rakstnieku aizstāvis jaunā līmenī. Domāju, ka beidzot Latvija kļūs par literatūras un rakstnieku lielvalsti. Iedomājaties - 1.5Ls par katru likuma piemērošanas reizi, atliek cerēt, ka drīz ieviesīs arī autoratlīdzības nodevas par rakstītiem e-pastiem utt. Varētu kļūt stāvus bagāts. Īsāk sakot - rakstiet, rakstiet un jo vairāk to darīsiet, jo labāk. Protams tam visam ir viens liels, bet - ja par autoratlīdzību iekasēšanu aģentūrai ir visai skaidrs priekšstats, tad par to izmaksu autoriem, plāni ir krietni piezemētāki. Latiņi tiks glabāti bankā un iespējams kaut, kad kāda daļa arī nonāks līdz autoram, ja gadījumā viņš būs izdomājis kā parūpēties, lai viņa gara darbu atstāj negrozītu vairākus gadus. Lai nogurušajiem ierē'dņiem aģentūrā nebūtu problēmu ar pamatojumu šīs domas realizēšanai piedāvāju konstruktīvu risinājumu Latvijas labā (jo protams aģentūras ierēdnīši tikai tādu jūtu vadīti strādā) - visu iegūto naudu ieguldīt Demakovas Sfinksas (Latvijas Nacionālā Biblotēka a.k.a. Gaismas pils) celtniecībā.

Ar cieņu,
Konstruktīvi destruktīvās
Rakstnieku biedrības lielbiedrs
Jefistāfijs Spalva

3 komentāri:

Modrais Modris teica...

Starp citu šito normu var pārvērst valsts ienākumu multiplicēšanā līdz bezgalībai.

Piemēram: kāds tiek sodīts par auto atstāšanu neatļautā vietā. OK.
Viņu soda. Par likuma piemērošanu valsts kasē aiziet 1,5Ls.
Bet tajā pašā brīdī tiek piemērots vēl viens liekums - autortiesības 1,5Ls apmērā par likuma autortiesībām, kas savukārt, ieslēdz atkal likumu par likuma autortiesībām 1,5Ls apmērā.

Un valsts plaukst un zeļ

Modrais Modris teica...

vārdu sakot tā kā LAKA ŠMAKA KAKA būs šī likuma autori (es pieļauju), tad viņi grib radīt shēmu kā sev nodrošināt laimīgas vecumdienas, jo tādējādi viņiem par šī likuma piemērošanu tiktu maksāts līdz kapa malai, jo viņi kā indivīdi būs šo likumu radījuši.

Jezups Dropings teica...

Laba shēma, kāpēc mēs pirmeis neuzkāpām uz šīs takas? kaunējušies būtu, par tādu inovāciju Nobelis būtu viņiem kadod, nevis kritika