ceturtdiena, 2008. gada 13. novembris

Brīnumainas lietas

...jeb kā taisa naudu ar galvu


Vecākais analītiķis
ārējās un iekšķīgās lietās
Jezups Dropings


Kas ir tv-diskusija?
Tie ir vairāki cilvēki, kas nekontrolēti bļauj viens pāri otram, un tas, kurš bļauj visskaļāk pārstāv pareizo viedokli.

Tā varbūt nenotiek demokrātijas cietoksnī Latvijā, toties līdzīgas ainas ir novērojamas nemaz ne tik tālajā un atpalikušajā Polijas Žečpospoļitā, kur politisko atmosfēru līdz baltkvēlei novedis joprojām amatā esošais (bez vairākuma atbalsta) prezidents. Viņa cilvēki bīda projektiņu par desmitās tiesas proncipa ievērošanu. Tas ir šausmīgi sens "likums", kurš nosaka, ka viens no saviem desmit latiem ir jāziedo baznīcai. Zinu, ko jūs padomāsiet - sviests pilnīgākais, bet jāņem vērā, ka Vācijā visi reģistrētie ticīgie 10% no saviem nodokļiem automātā nopludina taukvēdēru kontā, tātad piemērs ir visai labs un civilizēts. Un kārdinošs. Viss būtu jauki, ja vien Polijā desmito tiesu nebūtu paredzams smelt no kopīgā nodokļu maksātāju katla. Jums iespējams pat nepietiktu iztēles, lai iztērētu kaut pusi no šīs summas. Ja projekts tiks tālāk, tad naudiņas viņiem pietiktu kādiem trim Stikla Kalniem un vienam Makanam Iekārtajam Tiltam.. katru gadu.

Tādas lietas var notikt vienīgi valstī, kurā cilvēki redzot absurdu, tā vietā, lai ko mainītu, nolaiž rokas un klusībā ķiķina. Apņirgti tiek pilnīgi visi, gan idejas aizstāvji, gan pretinieki.

Tādas lietas notiek valstī, kurā neviens neārstē trakus fanātus, bet ļauj viņiem vēlēt un ievēlēt savējos..

Kāpēc par to būtu jādomā? Mani personīgi biedē tas, ka kāds no Latvijas varasļaudīm, pas dies, pats metrs Pujāts, izlasīs šo rakstiņu un smelsies ideju jauninājumiem mūsu paputējušās valsts nodokļu politikā.

1 komentārs:

Modrais Modris teica...

1ij nah.

Dīvaini, ka Latvijas ortodoksālie luterāņi vēl nav ierosinājuši 1/5 daļu.
Kā nekā mēs esam izslavēti ar savu centību.