svētdiena, 2008. gada 30. novembris

Laikmeta cikliskums

Ziņo vecākais referents kriminālajos
jautājumos Jezups Dropings.

Šodien portāla oficiālais korespondents apmeklēja inovatīvo jauno nelegālo alkoholisko dzērienu iznīcinātavu Purvciemā - pie viena ņemot intervjū pie pieredzējuša valsts policijas darbinieka V.G., pulkvežleitnanta.

Mūsu dārgajā latvju zemē ir atgriezusies, līdzīgi kā moderno šmutku modē, kriminālā dzīve iz labākajām 90to gadu tradīcijām. To sauc par kultūrcikliskumu - nekas jauns netiek izgudrots, idejas tiek smeltas no pagātnes jaukāko izgudrojumu krātuves un vienkārši ievadītas mūsu ikdienā.

Es jūs visā nopietnībā brīdinu (valsts skumjā ekonomiskā stāvokļa + likumsargu štatu samazināšanas gaismā) - esiet gatavi uz
A) brāļu jumtenieku apciemojumu Jūsu mazumtirdzniecības veikalā,
B) pakalpojumu pērkamību valsts iestādēs un
C) dzīvokļu un ielu zādzībām.

Man tikai ar nepacietību atliek gaidīt uz Klopu un Genu apšaudēm bāros, kā arī uz mazkalibra tavarščikiem parkos, piemēram Vērmanes dārzā, kurā pat miskastes ir nozagtas...

Ielūdzu visus komentāros dalīties ar saviem novērojumiem. Sākšu pirmais, vakar manā mājā apzaga 2 dzīvokļus, vienā saimnieks bija mājās, tikai ar nazi pie rīkles.

Tātad - pans Dropings jautā - vai ir vērts turēt baru ar amatieriem likumlēmējiem, kuri nejēdz, cik cilvēki vidēji saņēm algu (to vini uzzina tikai no maukām par 30 ls stundā), bet uzskata, ka var samazināt likumsargu skaitu; vēlāki pasūtot pētījumu pa 10k eirām, lai saprastu, un noskaidrotu, kur slēpjas noziedzības paaugstināšanās noslēpums.

1 komentārs:

Modrais Modris teica...

(ieteikums par rakstu) Jezup, mēģini bez tiešiem uzbraucieniem par elites un citu šķīru savstarpējo pakalpojumu izmantošanu. :) (Cieņas un goda aizskaršana).

Kopumā novērojums ir reāls: vienīgi vēl var pievilkt klāt 200 policistu štata vietu samazināšanum, kas ir galējā pretruna šajā gadījumā.


Bet par zādzībām, vakar mūsu ģimenes mašīnai kāds izsita stiklu un "aizņēmās" radio. Tikai nepateica, kad atdos atpakaļ.