piektdiena, 2009. gada 17. aprīlis

Bārdainais velns

Šovinists un vispār - cūka,
Indriķis Acīgais.

Labrīt, ir jauna diena! Saule patīkami silda, vējiņš liegi glāsta slinki gulšņājošo kaķu spalvu un... feministes uzsāk kārtējo marazmu. Labrīt, šī, kā izrādās, ir ļaunā vīriešu pasaule.

Daudziem ziņa par to, ka Francijā kāds protestē nu nekādi neizsauc pat mazāko interesi. Jā, šobrīd varžēdāju zvejnieki bloķē lielākās savas valsts ostas* un esmu pārliecināts, ka vairāku rūpnīcu darbinieki šobrīd tur gūstā sava uzņēmuma valdi, dedzinot vecu dīvānu un riepas pie vārtiem**. Tomēr viena ziņa gan liek aizķerties, kaut vai aiz tās nepierastā skanējuma. Francijas feministu kombatantu atzars ir uzsācis protestu akciju pret visiem labi zināmo firmu L'Oreal. Iemesls tam esot, ak jēl, disproporcija uzņēmuma valdē. Redz, no 14 uzņēmuma valdes locekļiem, tikai trīs ir sievietes!*** Ak jēl! Tā nu gan ir netaisnība. Tad nu pārlapojot dažādu nozaru sarakstus, esmu atradis līdzīgus mērķus šīm censonēm, kur nepieciešama dzimumu proporciju izlīdzināšana - kalnrūpniecība, mežizstrāde, metālapstrāde, transports, automehānika, galdniecība, utt., utjp. Es jau redzu feministes, idejas un vienlīdzības vārdā, rokam grāvjus kabeļu ielikšanai. Aidā! Es gan neredzu nevienu aktīvisti protestējam pret vīriešu trūkumu pirmsskolas izlītības iestādēs vai telefonu operatoru rindās. Lecot vienā galējībā, otru arī nebūtu gudri piemirst.

Nabadziņš - vīrieša lepnumu aizskāra, varētu nodomāt, tāpēc arī tik skaudrs raksts. Bet lieta tāda, ka vienlaicīgi pārmetumiem ir arī dzirdama neapmierinātība ar to, ka vīrieši paliek raksturā vājāki, manieres pazūd un bruņnieciskums izzudis. Bet tas ir loģiski, ja vīrietim ir trīs reizes jāpārdomā, vai padot nepazīstamai sievietei roku pie trolejbusa durvīm, lai tā varētu pārlēkt paļķei, vai palaist kādu kundzi durvīs pa priekšu un tikt dēļ tā nosauktam par šovinistu cūku. Uztvere mainās un tam līdzi arī dzimumu modeļi, kuri vienmēr bijuši atšķirīgi. Vienu lietu gan būtu franču feministēm jāierauga pašu acīm - tas ir Rīgas tramvaju un trolejbusu vadītāju sastāvs, kur dāmas joprojām ir kuplā skaitā.

____________________________________________________________________
* Franču ostu blokāde
** Sagūsti priekšnieku
*** Feministes vs. L'Oreal

4 komentāri:

Anonīms teica...

Kā Tev nau kavna?
Uzņēmumam, kurš ražo kosmētiku sieviešu kompleksu aizmērēšanai, valdē ir jābūt sievietēm, kuras šo problēmu izprot labāk.
Sievietes spētu šo biznesu paplašināt līdz interplanetāram līmenim!
Sievietes IR pelnījušas līdzvērtību!
Jāpaņem kādu sievieti uz ielas un jāieliek kāda no to valdē strādājot iekļuvušo šovinistu vietā!

Jezups Dropings teica...

jaa! pareizi, Anoniim! Indrikjim nav kauna...

bet es domaju, ka sievieshu skaistumkopshana vispar ir tikai blakusprodukts 'dailjaa' dzimuma misijai savaldzinaat veci.. nosleepjot savus trukumus vai paspilgtinot nedaudzos knifus... uj, nedrikst but parlieku agresivam, bet es domaaju, ka tos 11 nelieshus no L`Oral vajadzetu parmacit, fokusnjiki, johaidii :)

ja kaads te megjinaas biidiit retoriku, ka sievietes sevi smukina tiiri sporta un labsajutas peec - ieskrieniet ar galvu priedee. luudzu!

ar nepacietibu gadu to mirkli, kad feministes sapratiis, ka injas ir savu darbu padariijushas jau izsenis, un shiis organizacijas idejiskaa dalja sevi pa lielam ir izsmelusi, jo kodols programmai bija logiski sastaadiits. paareejais vien dara negodu daudzajam virs-emancipeetajaam daamaam.

Unknown teica...

es, savukārt, saskatu nākamo gaumīgo upuri..
wiskas valdē noteikti vajadzētu būt vismaz 60% vecmeitu, 10% geju un 30% mincīšu dažādās vecuma grupās..
meow!! vive la resistance!!

Jezups Dropings teica...

:)
hihi