otrdiena, 2009. gada 7. aprīlis

Laiki mainās

ieradumi paliek

Masu traumatologs
Modrais Modris

Noslēgusies iknedēļas aptauja, ko nu jau tradicionāli rīko uzņēmums Trīs Absolūtas patiesības [3AP]. Uzņēmums minētajā aptaujā centās rast atbildi uz jautājumu - "Kā krīze ietekmē Jūsu paradumus?" Aptaujā piedalījās veseli 20, prātiņā un garā veseli Trobeles pastāvīgie apmeklētāji no visas plašās passaules [pēc jaunākajiem datiem Trobeli lasa pat Alžīrijā] Aptaujas rezultāti redzami zemāk:



Aptaujas rezultāti liecina par vispārējas misijas apziņas veidošanos sabiedrībā, kurā ir nostiprinājusies izpratne par fiskālās politikas nozīmi valstī. Iedzīvotāji spītīgi turpina grimt patērētājsabiedrības amorālajā zampā [85%] un maitā savu veselību uz nebēdu [85%], lai tikai ar dažādu nodokļu palīdzību piedalītos budžeta pildīšanā, tādējādi solidarizējoties ar mazāk aizsargātajām sociālajām grupām. Vientiesība ir uzvarējusi!

Pārējie aptaujas rezultāti ["retāk izeju sabiedrībā, retāk iepērkos"] liecina nevis par izteiktu finansiālo līdzekļu trūkumu, kā tas sākotnēji varētu šķist bet gluži par ko citu - pilnīgi jaunu sociālu fenomenu. Trobele.lv satraukti ziņo, ka publiskajā telpā, masu medijos, bez visādām de[val]vācijām*, finanšu un ekonomiskajām krīzēm, ir pārādījusies konceptuāli svaiga krīze - "sociālā krīze", par kuras raksturu masu mediji sīkākus komentārus nesniedz. Vien' ir zināms, ka tā savās izpausmēs pārspēs divas iepriekšminētās. Iespējams, ka tieši šīs izpausmes formas liedz iedzīvotājiem vēlu vakaros doties ārpus mājām, bet pagaidām tie ir tikai minējumi. No otras puses - šo "krīzi", protams, var uzskatīt par kārtējo masu mediju pīli.

Aptaujas rezultāti liecina arī par masveidīgu naudas aizplūšanu no Latvijas - ja jau nauda netiek tērēta dažādiem patēriņa produktiem, kā arī netiek veidoti uzkrājumi, tad atliek jautāt: "Kur tad tā paliek?"

Uzņēmums 3AP, steidzoties priekšā notikumiem, ir sagatavojis nākamās nedēļas aptaujas jautājumu: Kas Jūsuprāt ir soiālā krīze?
_______________________
*Atgādinājums drošības iestādēm, ka burtu un simbolu salikums - "de[val]vācija* šeit nav lietots kā publiska neuzticības izteikšana nacionālajai valūtai.

Nav komentāru: