trešdiena, 2009. gada 29. aprīlis

Biedri, Balsosim!

Anālizators
Modrais Modris

Inovatīvi-stagnātiskais uzņēmums Tīrs Abzolūtas patiesības [turpmāk 3AP] ir noslēdzis iepriekšējo nedēļu aptauju, kurā uzņēmums centās rast atbildi uz jautājumu: "Kas Jūsuprāt ir sociālā krīze?" Aptaujā kopumā piedalījās nieka sešpadsmit, lemtspējīgu internetvides klikšķu*. Aptaujas rezultāti - zemāk redzamajā attelā:



Salīdzinoši zemā aktivitāte liecina par mūsu lasītāju intelekta izauKsmi, demonstrējot pilnīgu izpratni par jautājuma būtību un nepiedaloties aptaujā, ja tā tiešā veidā neskar viņu personisko dzīves sfēru.

Savukārt, tie aptaujas dalībnieki [mūsu lasītāju procentuāli mazākā daļa], kas tomēr piedalījās aptaujā, mēģinot definēt terminu - sociālā krīze, secināja, ka sociālā krīze pa lielam ir saistāma ar tādām sociālām parādībām kā bads un bezdarbs [62%]. SIA 3AP apsveic visus aptaujas dalībniekus, kas intuitīvi izvēlējās tieši šo atbilžu variantu, jo pārējie divi atbilžu varianti vairāk saistāmi ar jēdzienu - "drošības krīze".

Acīmredzot, uzņēmuma 3AP aktīvā darbība, kā arī labais piemērs par aptauju rīkošanu, ir nesis "augļus ". SIA 3AP vadību priecē fakts, ka Latvijas Universitāte ir izvēlējusies tik nozīmīgu sabiedrības plānošanas metodi kā aptauja, ļaujot studentiem ar balsošanas palīdzību sastādīt nākamā semestra kursu sarakstu. To varētu uzskatīt par tiešās demokrātijas uzvaras marša pirmajiem soļiem - savrīgs nav rezultāts - svarīgs ir balsošanas process.
SIA 3AP apņemas tuvākajā laikā iniciēt vairākas balsojumus par dažādiem tematiem: vai beigties krīzei?, metro nē/jā; pensiju apmēri [100Ls/500Ls/1000Ls], kolektīva suverēnās varas nodošana SVF, u.tml.
Līdz ar visu iepriekšminēto uzņēmums 3AP sadarbībā ar dižportālu Trobele.lv vispārējās brīvizvēlības un aptaujāšanās gaisotnē rosina nākamās nedēļas jautājumu:

Vai Jums vajadzētu būt tiesībām balsot par Eiropas konstitūciju?

Atkāpe: Raksta noslēgumā Trobele.lv redakcija savam lasītājam vēlas uzdot retorisku jautājumu: "Vai neliekas dīvaini, ka masu medijos [nospiedošā vairākumā gadījumu] parādās informācija par budžeta samazināšanu divās nozarēs - veselība, izglītība. Kā ir ar informāciju, piemēram, par aizsardzības un ārlietu sfērām?"
_________________________________
* Uzņēmumam 3AP ir radušās pamatotas aizdomas, ka aptaujas rezultāti varētu tikt apšaubīti, jo viena persona ar savu "klikšķi" aptaujā var piedalīties vairākas reizes.

3 komentāri:

Jezups Dropings teica...

nav jociigi, ka neatspoguljo visu. vispaar - pie mums pilniigi visiem saiisina finanseejumu, un labi, ka taa.

kaa saka nabadziigi ljaudis - hvakjit, uzhe zazhraljis!
johaidii, lai pastraadaa par minimaalajaam algaam! es to vien esmu dariijis, kaa izticis uz minimuma. kaapeec visiem shkjiet, ka tiekot kronja maizee jaadziivo kaa nierei taukos?.. es nerunaaju par cietumiem un droshiibsargiem, es joprojaam runaaju apr papiiristiem.

Henriks Norvēģijā: teica...

Nu jau sadzirdējuši tavus šļupstus un šodien radio dzirdēju, ka apscērp arī atvaļināšanas kompensācijas karavīriem. Bet vienalga ir sajūta, ka var taču vairāk atņemt... visiem!

maruta teica...

Administratīvais budžets jāapcerp, nevis tiešo nozares pārstāvju algas.