trešdiena, 2009. gada 15. aprīlis

Brumm, brummm!

Ļaudis mēdz lietot aipodus un citas skaņu ierīces ar ausu skandām tāpēc, lai nebūtu jāklausās apkārtējo troksni. Parasti tiešais mērķis gan ir klausīties kaut ko tīkamāku par vides skaņām, bet idejiski tas ir viens un tas pats.
Tad, lūk, motocikli, kurus tautā sauc par čoperiem, vienā mierā spēj pārspēt jebko, kas skan. Mp-trīs vai gramofons, mocīts bez klusinātāja to atstās nepamanītu.
Cieņā (pēc noklusējuma) pret cilvēkiem, izvirzu divas teorijas: motocikli ar motora trokšņa slāpētājiem ir pārāk dārgi; uzmanības trūkums ir populāra sērga.

Nedaudz paokšķerējot lietotu motociklu tirgū, izrādījās, ka neizlēcošs sporta vai pilsētas mocis vidēji ir ievērojami lētāks par izpūtēju spridzinātāju.
Tātad tomēr uzmanības deficīts.

Tāpēc ar šo aicinu itin visus piedalīties sociālajā kampaņā "Dāvā uzmanību".
Kampaņas mērķis ir likt ikvienam sajusties pamanītam neatkarīgi no tā, vai viņam jau ir skaļš motocikls.
Viss, kas jums jādara, ir, jāpievērš uzmanību potenciālajiem moču īpašniekiem un arī tiem, kas ar tādiem jau braukā, protams, tieši brīžos, kad viņi ar saviem metāla zirgiem nebrauc.

Ir nepieciešams pielikt kopīgas pūles, lai ielas, kuras ir aiz mūsu logiem un kurās mēs visi tik bieži izejam kļūtu mierīgākas.

Paldies par uzmanību!
Es vairs skaļu motociklu nevēlos.

3 komentāri:

Henriks Norvēģijā: teica...

Vakar ap divpadsmitiem naktī redzēju vienu brauca pa Brīvības ielu... dažs labs nopteikti pamodās. Papildus jāatzīmē, ka čopers bija viss izrotāts diožu gaismiņām - dubults uzmanības pievēršanas efekts.

Jezups Dropings teica...

nu vai zinies, tiesa kas tiesa. labs noverojums! pievienojos Svariigaa aicinajumam! tudal pat sakshu pieverst sev uzmanibu.. un nopirkshu trokshnju slapejoshu izputeju savam neesoshajam mopedam (dikti gribu)

Anonīms teica...

TAs laikam ir tas pats, ko redzēju otrdien.
Starp citu, arī tumši autobusi, izrotāti ar TV ekrāniem, kas vēlos vakaros un agros rītos (skaties ka vēlies) dimdina pa Rīgu un palaikam piestāj pie ēkām, kur iedzīvotāji cenšas baudīt atspirdzinošu miegu, arī pieskaitāmi pie uzmanības deficīta.