trešdiena, 2009. gada 1. aprīlis

Aprīlis pirmais


Šodiena par spīti tradicionālajai jokošanās paražai un lieliskajiem laika apstākļiem ir visai nemierīga vairāku iemeslu un nesenu notikumu dēļ.

1.aprīlis tika uzskatīts par datortārpa Conficker aktivācijas datumu.
Drauds jau ir inficējis lielu skaitu datoru visā pasaulē un tas ir kā Domakla zobens, kurš pagaidām vēl nav notrūcis.
Datoru drošības sfērā prominentas personas jau no pusnakts sēž uz krēsla maliņas, saspringti gaidot, kas notiks un vai vispār notiks. Pastāv aizdomas, ka drauda izstrādātāji pagaidām spēlējas ar pretinieku uzmanību, nogaidot, kad tā samazināsies, lai nodarītu pēc iespējas lielāku ļaunumu, taču šī maksimālā ļaunuma iespēja nav viennozīmīgi pieaugoša, jo datoru aizstāvji ik minūti pieliek lielas pūles, lai samazinātu Conficker potenci.
Iznāk tāds kā maziņš aukstais kariņš. Slikti cilvēki noteikti vēlētos redzēt, uz ko tāds datora tārps ir spējīgs. (Trobele.lv, protams, negatīvi nedomā nemaz un par minēto vēlmi redzēt haosu uzzināja no konfidenciāliem avotiem.)
Ar minēto tārpu inficētie datori nevarot apmeklēt McAfee un tamlīdzīgas mājas lapas.

Honda ir paziņojusi par robotu, kuru var vadīt ar tiešu prāta iedarbību.
Runa šeit nav par mazu neērtu tālvadības pulti ar pogām, bet gan par neparocīgi lielu mēbeli ar tai piestiprinātu sensorķiveri. To pārvietot nav viena cilvēka spēkos, bet, sēžot tajā, nav nepieciešams ne aci pamirkšķināt, lai liktu robotam veikt kādu primitīvu darbību, piemēram, nokrist un saplīst.

Kāds Fox 5 žurnālists, iespējams, meklējot sensāciju, tādu ir radījis, notriecot policijas zirgu.
Dzīvniekam vārdā Manhatana lieli miesas bojājumi nav nodarīti, taču žurnālistam tagad būs problēmas ar skaidrošanos par braukšanu dzērumā un to, kurš kuru īsti notrieca.

The Guardian ir centies radīt iedvesmas vilni, kuram vajadzētu paaugstināt ticību paša spēkiem... ieslodzītajiem. Portāls ir publicējis caur un caur pozitīvu lieliskāko cietuma izlaušanās sarakstu.

Galu galā, Krievijas un ASV prezidenti uzsākšot sarunas par kodolgalviņu arsenāla samazināšanu līdz nieka cilvēci joprojām iznīcināt spējīgam 1500 gabalu (katrai pusei) apmēram.
Sarunās, iespējams, tiks skarti arī jautājumi par Irānu un citām reaktīvajām valstīm.
Pamata bažām par to, ka lielvalstis savu arsenālu samazinās, ieročus pārdodot valstīm, kuras kvēli kāro tos iegūt, nav.


________________________________________
Informācija rakstam ņemta no The Guardian, Infoworld, Daily News un New York Times.

Nav komentāru: