svētdiena, 2009. gada 19. aprīlis

Grand Tourismus

Plānotājs Salamontius


Neguļot naktis un domājot par to, kā glābt Latvijas ekonomiku, esmu nācis klajā ar ģeniālu plānu, šķirstot tīmekli, uzdūros vikipēdijai ar apkopotajām apciemotākajām atrakcijām pasaulē. Kā redzams pirmajā desmitniekā 4 vietas aizņem Disnejlenda. Attiecīgi ir saprotams, uz ko es te mērķēju. Pa vidu vaimanašanai par to, ka mūsu tūrisms iet uz dibenu un to, ka mūsu draudzīgo galvaspilsētu pamet labakie bāru klienti l-britanijas puišu bandas, vērts pievērsties nākotnes plāniem un padomāt, ko te varētu darīt.
Vienkārši runājot ir tikai viens veids, kā izglābt Latviju- uzbūvēt Disnejlendu. Tādēļ vēlos mūsu politiķu acis pievērst uz investoru piesaistīšanu un sarunām ar Disney Cooperation. Un mēs te runājam par lielu naudu, kas varētu būt pat lielāka par kādreiz plānoto zaķusalu. Miljoni no ieguvumiem no IIN un uzņēmumu peļņas. Te ir runa par vislielāko iespējamāko projektu Latvijas vēsturē.
Tā kā nevajag aizņemties no valūtas fonda, bet veikt pārrunas ar Disney par dažādu likumu piemērošanu apmaiņā pret vienu projektu no viņu puses. Zeme par kapeikām un likumi, kas ļautu mūsu zemē brīvi iebraukt ex-Padomju bloka tūristiem. To tak mūsu politiķi māk!
Savukārt tiem, kas domā, ka mūsu valsti nevajadzētu atdot ārzemnieku koorporācijām, atgādināšu, ka ir pa vēlu. Un ja ne mēs, tad kāds cits.

6 komentāri:

Henriks Norvēģijā: teica...

Tādu brīnumu varētu ierīkot tieši pie Krievijas un Baltkrievijas robežas. Tādā veidā varētu atvieglot to vīzu padarīšanu, kā arī pamatīgi pacelt Daugavpils reģiona labklājību! Pietiks te Rīgu līdz bezjēgai uzpūst.

Jezups Dropings teica...

ideja ir izcili nepeljama! tur vajadzeetu driizaak pie juuras ar kaartiigu ostu, kuraa varetu viegli piestat dzeerushu zviedru un somu gjimenes, kaa arii lidosta, kuraa guuzmaam shljuuktu turiigie A-slaavi.

Henriks Norvēģijā: teica...

Mmmm... nu aprakstam der Liepāja... Ja uzbūvētu lidostu un paplestu ostas kājas, tad arī Salacgrīva varētu būt.

maruta teica...

Tik kuŗš gribēs investēt. Disnejlendas izvietotas pa reģioniem ar stratēģisku aprēķinu, šeit viņiem nav izdevīgi.

Salamontius teica...

Ir Disnejlenda rietum un dienvideiropai. Krievijai, ziemeļeiropai un austrumeiropai nav. Patiesība ir tikai viena lieta, kas tiešām liegtu būvēt to pasākumu- laika apstākļi.

Indriķis Acīgais teica...

jā, mūsu garās vasaras.. :)