pirmdiena, 2009. gada 6. aprīlis

Dzīves citums

Alternatīvologs
Salamontius

Aizvien populārak pēdējā laikā ir meklēt alternatīvas darbam Latvijā un pieversties citādākiem un labākiem dzīves modeļiem. Apskatīsim tuvāk vienu no tiem-cietumu.

Kā zināms cietums ir sods par sliktiem darbiem, jo elle ir pārāk tālu. Attiecīgi cietumnieki ir tie, kas cieš un katru dienu, nožēlodami nes grūto krustu, ierobežoti savās tiesībās un varēšanā. Tomēr laiki mainās un paskatoties savā tukšajā maciņā ļaudis secina, ka viņi ir tik pat ierobežoti, kā tie, kas tikuši aiz restēm, ja ne vēl vairak.
Valsts aparāts šajā gadījuma darbojas gluži kā bezapziņa, atbalstot "sliktos puišus no filmām". Par piemēru var ņemt kādu skolotāju ar viņa aptuveno 200.- Ls algu un cietumnieku, kas strādā.
Skolotājs var brīvi ar savu 200.- Ls algu brīvi izvēlēties vai, pēc rēķinu samaksāšanas, braukt uz Jūrmalu, iet uz teātri, operu un pirkt jaunu grāmatu, vai nu ēst.
Cietumniekam nav izvēles, viņam jāēd cietumsargu uzspiestais ēdiens, jādzīvo cietuma telpas, kuras nodrošina valsts un atlikusī minimālā alga jātērē par cigaretēm un jāsūta sievai. Princips acīmredzot ir " Mēs Tev par to samaksāsim" nevis "Tu mums par to samaksāsi".
Protams, tie, kuri pielna tos 200.- Ls var atļauties daudz vairāk un nodrošina sev augstāku līmeni nekā cietumnieki. Vai nē?...

Galu galā reālais cietumnieks paliek tas, kas bērniem stāsta par "Staburaga zēniem" un kas tad tas par piemēru skolēniem? Mācies- izaugsi būsi tik pat gudrs kā skolotājs. Cietumā sēž tie, kas zin par ko, saņemdami to, kas pienākas. Tie kas netiek galā ar finansēmm sēž VVZ par ko saņemdami to, kas atliek.
Ko var rosināt? Atrast kādu nelielu un nesāpīgu krimināllikuma punktu, kas nodrošina atpūtu 3-5 gadus līdz labakiem laikiem.

2 komentāri:

Aleksis teica...

Tu par šitādu nemiera celšanu un TM izmantošanu pretendē tikai uz naudassodu, bet ja fiziski iespaidosi amatpersonas, kas uzliks sodu vai centīsies tevi aizturēt, varbūt dabūsi arī laiciņu.
Mans ieteikums gan ir: būt mietpilsonim un maksāt nodokļus!

Modrais Modris teica...

Starpcitu, nesen izsludināts iepirkums ieslodzījumu vietās - iepirkt 8t dzīvnieku tauku un 35t putnu gaļas....
http://www.iub.gov.lv/iub/ads_all/?cat=862&c_row=0&ads_type=