piektdiena, 2009. gada 27. februāris

Ekstrēmais tūrisms 2

Čingačguks un tūrisma izgudrotājs,
Indriķis Acīgais.

Ir pienācis tas brīdis, kad aizmirsties par visu to šmuci pašmājās un saprast, ka nemaz tik traki jau nav - citiem tā šmuce daudz lielāka. Piedāvājam ekstrēmā tūrisma top 5. Aiziet!

5. Bangladešā vēl var paspēt nokļūt krustugunīs starp armiju un... armiju. Bangladešas militarizētā robežapsardze uzsākusi sacelšanos, kura sākusies augsta ranga militārās vadības satikšanās laikā. 137 virsnieki joprojām ir pazuduši bez vēsts. Tomēr pasteidzieties, jo dumpja gals jau ir tuvu un slimnīcās vietas var arī nepietikt.

4. Ja tomēr ir vēlme palikt Eiropas kontinentā, tad Francija ir labākā izvēle. Sarkozī plāni ieviest reformas sastapušies ar līdzpilsoņu nesapratni un globālo finanšu krīzi. Arodbiedrības sapulcējušas rekordlielu protestētāju skaitu, franči nav apmierināti ar to, ka tiek atbalstītas bankas un autoražotāji, kamēr visai tautai ir jācieš. Līdzīga situācija Latvijai - bet pavisam cita pieeja. Iespējams, šāds apmaiņas brauciens nestu kādu svaigu elpu nu jau apklusušajā tautas balsī mūsmājās.

3. Ja ir vēlme apvienot pabūšanu notikumu epicentrā Eiropas Savienības ietvaros ar Karību jūras salas apmeklējumu, tad pareizā izvēle ir Gvadelupe. Francijai piederošās salas nabadzīgākā, loģiski - melnādainā daļa ir neapmierināta ar lietu kārtību. Protesti jau risinās veselu nedēļu un rezultātā ir ieņemtas vietējās radio un televīzijas ēkas. Protesta organizētāji drīz nāks klajā ar paziņojumu... vispirms gan viņi cenšas atkost, kā tās ierīces darbojas. Te nu tehniski gudram bāleliņam būtu iespēja paspīdēt, varbūt pat par nacionālo varoni tapt.

2. Kopš Kirgizstāna nolēmusi slēgt ASV piederošu bāzi savā teritorijā, amīši cenšas atrast jaunus veidus, kā iepludināt labumus Afganistānā pa citiem ceļiem. Viens no tiem ved caur Latviju! Es ar sākumā neticēju, bet nu fakts ir fakts. Tā ka biļete uz konflikta zonu ir rokas stiepiena attāluma, jāprot tik veikli un nepamanāmi ierausties vilciena vagonā! Kā saka - ceļojums ar piedzīvojumu un galamērķis patiesi ekstrēma gardēža medusmaize.

1. Gazas josla ir ideāls ceļojuma galamērķis. Izraēlas armijas aviācijas uzlidojumi un konstanta artilērijas uguns nodrošina vienmērīgu stresa līmeni visa ceļojuma gaitā. Vietējie tūristu gidi piedāvā aizraujošāko piedzīvojumu - slepenie piegādes tuneļi. Lai arī tie atrodas pazemē, tomēr to daudzums samazinās proporcionāli Izraēlas armijas rosībai, tā ka pasteidzieties, kamēr vēl ir. Ja tomēr esat radoša personība, tad piedāvājam arī iespēju pašam izrakt savu tuneli, galvenais ir paķert līdzi lāpstu, koka bruses un pozitīvu noskaņojumu.

Tas nu šonedēļai viss. Novēlam patīkami un lietderīgi izmantot atvēlētās brīvdienas, iegūt jaunus draugus, jaunu pieredzi un pozitīvu, latvisku atziņu, ka nav jau tik slikti mājās, jo kaimiņos ir sūdīgāk.

1 komentārs:

Jezups Dropings teica...

jēēēēē, smaids uz manām lūpām :)
smieklīgs raksts, humorīgs.

es īstenībā negribētu vienīgi uz afgāniju vai bangladešu... pārējās vietas labprāt apmeklētu