pirmdiena, 2009. gada 2. februāris

Pussolis domas attīstībā

Vecākais Anāl-līķītis
Modrais Modris



Analītiski pētījošais Uzņēmums 3AP [3 Abasolūtas Patiesības] piedāvā iepriekšējās nedēļas aptaujas rezultātu apkopojumu, kurā 3AP centās noskaidrot atbildi uz gandrīz vai reliģiskas kategorijas jautājumu: "Vai Jūs ticat valdībai?". Aptaujā kopumā piedalījās veseli 36, garā veseli blogosfēras iemītnieki. Rezultāti redzami attēlā:



Nopietnas analīzes rezultātā uzņēmums 3AP nāk klajā ar pārsteidzošiem rezultātiem - Trobeles.lv lasītāji ir apliecinājuši spēju mācīties no iepriekš pieļautajām kļūdām, atsakoties no neizlēmīgu nostāju paudošas atbildes - "nezinu". Kopumā šajā aptaujā bija tikai 2 indivīdi [5%], kas uzdrošinājās būt neizlēmīgi.
Tomēr uzreiz jāpiemetina, ka intuīcija, kas iespējams vadīja aptaujas dalībniekus, atkal tos pievīla. Lielākā daļa [gan tie kas apliecina ticību valdībai, gan noliedz to] ir atbildējuši nepareizi*. Kopumā tie bija 75% no aptaujas dalībniekiem. Attiecīgi par šīs aptaujas uzvarētājiem tiek atzīti visi tie respondenti, kas izvēlējās atbildi - "Es ticu Saeimai" [19%].

Pareizo Atbildi uz šīs aptaujas jautājumu jebkurš respondents varēja izskaitļot ar iepriekšējo aptauju aprakstu palīdzību un mūsu Satversmi, jo pirmkārt, aptaujas jautājumā nebija ietverts konkrētas valdības apraksts, kurai respondents izsaka savu ticību, vai gluži pretēji - neuzticību. Attiecīgi, nezinot, par kuru valdību ir runa [Gaiļa, Andra vai Krasta] ir grūti to pielūgt.
Otrkārt, ticības izteikšana izpildorgānam nevis lēmējinstitūcijai ir līdzīga kļūda tai, ko pieļauj neskaitāmi kristieši visā pasaulē - ticība baznīcai, nevis dievam.
Treškārt, ticība būtībā ir reliģiska kategorija. Attiecīgi no šāda aspekta jebkurš racionāls civlēks, kurš izprot sarežģīto demokrātijas mehānismu ģenialitāti izteiktu ticību reliģiskā izpratnē Saeimai kā demokrātisjas simbolam. Uzņēmums vēlreiz apsveic visus tos laimīgos, kam izdevās šajā aptaujā atbildēt pareizi!

Sabiedrisko domu pētījošais institūts 3AP piedāvā nākamās nedēļas jautājumu:
Kam ir lielākā nozīme Jūsu dzīvē?

___________________________________________________
*Atšķirībā no ierastajām tirgus aptaujām, SIA 3AP rīkotajās aptaujās ir tikai viens pareizais atbilžu variants. Turklāt, sabiedrisko domu pētījošais institūts ir izstrādājis metodoloģiju kā ar viena jautājuma palīdzību vērtēt neskaitāmas respondentu raksturojošas kategorijas - intelektuālo koeficientu, emocionālo izglītību, seksuālo orientāciju utt.

2 komentāri:

Jezups Dropings teica...

patīkami, ka šonedēļ skaidrojuma un analīzes sadaļa ir izvērstāka.
varētu kādreiz uztaisīt aptauju, kurā ir tikai viens nepareizais variants :) nevienam nepatīk zaudēt (man paveicās tikai šajā izlaidumā trāpīt pareizajā acī)

Henriks Norvēģijā: teica...

Jē! Man bija "pareizā" atbilde! :)

Šodien dzirdēju komentāru, ka ir dažiem bail piedalīties aptaujā, ka neieķeksē nepareizo... baigā spriedze ;)