ceturtdiena, 2009. gada 26. februāris

Latvija ir VARENA!

jeb zeme, kur mīt Dižie Kombinatori

epilogs un prologs
Jezups Dropings

Soļojot vienotā tempā ar laikmeta garu Trobele.lv veica varas galotnes rīcības analīzi. Visi atceras lielo aizņēmumu "ekonomikas stimulēšanai". Latvijas kontā ieripoja jau pirmie miljardi, tātad visām IMF izvirzītajām prasībām būtu jābūt izpildītām. Tomēr rūpīgi apskatot situāciju, mūsu eksperti atklāja burvīgu Ostapa Bendera cienīgu gājienu.


Vēlos piebilst, ka šis fakts mani nebūt ne sarūgtina, gluži pretēji, esmu stīvs no sajūsmas, jo mūsu kungi spēj pierādīt, ka vismas radošumā un kombinātorismā krīze nav iestājusies. Tātad - bez liekas muldēšanas:
Godmanis sola (pagātnē) optimizēt ministrijas, tas savukārt draud izsmelt partiju barotavas un ietekmes sfēras, bet šāds solis palīdz iegūt IMF uzticību, jo redzama šerpa darīšana, nevis gļēva muldēšana. Tālāk Godmanim jāizbīda cauri Saeimai jaunais MK sastāvs, kas acīmredzamu iemeslu deļ ir ērkšķiem klāts ceļš. Pa vidam TP zaudē jēbkādus reitingus un viltīgiem gājieniem rauj lejā arī pārējos - pat opozicionārus, visu krāsu deputātu vidū atkal valda ārējas nesaskaņas. Šajā mirklī, kad publika haotiski mutuļojošā politiskā gulāša dzelmēs ir pazaudējusi valdības optimizācijas plāna sakaru ar lielajām naudām no ārzemēm, no krēsla tiek izgrūsts Godmanis, kurš savu darbu pie savārītās putras izēšanas ir padarījis. Neko daudz gan viņš neizēda, bet te varu iespraukt savu prognozi, ka tā partija, kuras rindās loko-motivēs Ivars, gūs panākumus vēlēšanās. Pēc viņa gāšanas MK paliek tāds pats, bet pie varas nāks kaut kāds Zalāns vai Dombrovskis un visi gali nemanāmi pazūd zem ūdens.

Atliek gaidīt, kad līdzīgu principu ievērošana būs pieļaujama arī ikdienišķā darījumu dzīvē starp mazāk varenajiem un visuspējīgajiem cilvēkiem.
Ļaujiet savam iekšējajam Benderam izlauzties ārā - pasaule no tā diez vai cietīs, tikai iegūs. Jo bezkaunīgajiem pieder nākotne.

2 komentāri:

Modrais Modris teica...

1[maiss]

Sadzīvē šādas tādas tendences ir novērojamas, bet to vēl ir grūti nosaukt par Ostapa cienīgiem izlēcieniem: http://www.db.lv/a/2009/02/23/Gaisha_dienas_laika_aplaup?ref=lastcomm&readcomment=1

Raksts primā!

Henriks Norvēģijā: teica...

Precīzi, acīgi un ar glanci! Būs jāizdod grāmata "atklāj sevī Ostapu" :D