trešdiena, 2009. gada 18. februāris

Nedēļas apskats 08.02.09-14.02.09

Burkānu republikas ierindas...

Svētdiena 08.02.09
Sporta diena.
Latvijas Hokeja izlase iekļūst Vankūveras olimpiskajās spēlēs un bobslejists Miņins ar četriem brašiem vīriem izcīna 1. vietu 2010. gada olimpiskajā trasē, un uzrāda jaunu bobsleja ātruma rekordu 153,02 kilometri stundā. Šī diena deva daudz patīkamu emociju, ko sagādāja Latvijas sportisti.
Dienas devīze: medus piliens darvas mucā.

No pirmdienas līdz sestdienai 09.02.09-13.02.09
Politiskais teātris ar slikta farsa iezīmēm.
Visa iepriekšējā nedēļa mums skaidri un nepārprotami pierādīja, ka Latvijas valdības gaiteņos pastāv alegorija ar slavena krievu rakstnieka fabulu, kurā meža zvēri vilka vezumu katrs uz savu pusi un nekur netika.
Latvijas Saeimas partijas, katra lobē savas īstermiņa un ilgtermiņa intereses, neņemot vērā kopējās nākotnes bēdīgās perspektīvas. Rodas sajūta, ka viņi nezina, ka ja viņi apvienosies un veiks patiesi godīgu un uz ilgtermiņa attīstītu vērstu darbību, ieguvēji būs visi, arī viņu darba devēji.
Es tiešām nezinu, kas ir darba devēji Latvijas Saeimas deputātiem, bet skaidri redzu, ka tie nav Latvijas pilsoņi, kā tas ir ierakstīts satversmē, jo šāda darbība nav Latvijas pilsoņu interesēs. Tātad Latvijas pilsoņi nav Saeimas darba devēji, bet kur tos meklēt? Var būt mēs varam īstos darba devējus apskatīt www.knab.lv mājas lapā pie partiju ziedotājiem? Ja nu mēs īstenos darba devējus tomēr neatrodam pie ziedotājiem, kur lai tos meklē? Var būt starp Latvijas bagātākajiem cilvēkiem? Vai var būt koalīcijas partijas ir izveidojušas A/S „ Latvijas valsts”, kur katrs koalīcijas partneris saņem tik lielu pīrāga devu cik, liela ir viņa pārstāvniecība saeimā? Šeit es gribētu norādīt uz valdības skaidri izteikto viedokli, ka viņu darba devējs ir nevis Latvijas tauta, bet gan Latvijas Saeima. Ja tā ir, tad pilnīgi saprotamas ir šīs diskusijas par ministru krēsliem, un es sāku izprast meslu sistēmu Latvijas Pirmjā partijā, kur valsts amatus ieņemošais ierēdnis, ko iecēlis ir mīļotais Šlesrs, veic brīvprātīgus ziedojumus partijai, tikai tas sāk pārāk spēcīgi atgādināt desmito tiesu, vai ko tamlīdzīgu. Man nav pretenzijas, ka cilvēki kļūst bagāti, man tikai nepatīk, ka tas notiek likumiski godīgā, tikai neētiskā ceļā.
Var būt laiks būtu skaidri un gaiši mūsu politiskajām partijām atklāt savus darba devējus? Vai varbūt, kā autosacīkstēs sāk nēsāt formas tērpus ar īsto darba devēju vārdiem un uzvārdiem, vai uzņēmumu nosaukumiem, lTreknrakstsai pilsoņi zina, kā labā strādās šie tautas kalpi, kas kļuvuši par kungiem.
Nedēļas devīze: Es parasti nepiedalos loterijā, ja pats to neorganizēju.

Sestdiena 14.02.09
Valentīna diena.
Latvijā daudzi jaunieši svinēja šos brīnišķīgi skaistos un romantiskos svētkus, ko radīja amerikāņu tirgotāji, jo laiks no jaungada līdz Lieldienām ir tukši mēneši.
Dienas devīze: visu zemju mīlnieki savienojaties.

Es atvainojos tiem lasītājiem, kas vēlējās izlasīt nedēļas apskatu pa dienām.

1 komentārs:

Salamontius teica...

Man liek atkal atcerēties jautājumu ap to, ka kas ir labāk tautas sponsorētas partijas caur budžetu vai ziedotāju sponsorētas partijas. Es ņemtu pirmo, jo citādāk sanāk, ka tu nemaksā partijām, viņas pašas paņem.