piektdiena, 2009. gada 20. februāris

Izvēlies mūsmāju preci!

G-man labā kāja,
Indriķis Acīgais


Vakar Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā. Tagad, dārgie draugi, mēs nevarēsim pārvietoties pa Latvijas teritoriju ar ārvalstīs reģistrētiem automobīļiem. Ziņa nav it kā liela, cik tad mēs ar tās aizjūrās reģistrētās karietes lietojam ikdienā - nav jau daudz, ne. Bet tomēr, rodas nepatīkama sajūta, ka kāds atkārtoti ir ar sūdainu pirkstu dziļāk iebraucis mūsu privātajā telpā. Tas tur kņud un izdala riebīgu smaku.

Jāsaka, ka mērķauditorija šiem grozījumiem ir Lietuvā reģistrētie auto, kuri pirms pāris gadiem bija diezgan populāri mūsmāju ātro un pārgalvīgo braucēju vidū. Ar tādu pie mums nav jāiziet tehniskā apskate, sodus policija var rakstīt cik grib, gan jau Letuvā kādam tās kvītis iekuram noderēs, jo nomaksāt tās nav obligāti.
Grozījumu autori aizstāvībai saka, ka viņi vēlas "visiem Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem nodrošināt vienādas tiesības un pienākumus un veicināt ceļu satiksmes drošību." Nu vai nav jauki. Tagad es jūtos drošāk, jo, kad pie manis atbrauks draugi no ārzemēm un es gribēšu viņiem aizdot savu auto, lai viņi paceļo pa Latviju, tad man būs jādeso pie notāra, jāreģistrējas kādā kārtējā mistiskajā datubāzē. Tā pat par šādas datubāzes esamību nu būs jāzin visiem ārzemniekiem, kuri ar savu auto mēros mūsu labi uzturētos ceļus, jo arī viņiem tur būs jāreģistrējas. Es gribu redzēt tāmi reklāmas kampaņai, kura informēs ārvalstu iedzīvotājus par šādu marazmātisku sistēmu.
Pats jautrākais sāksies saskaroties ar Ceļu policiju (CP). Viņiem jau tagad ir problēmas ar elektroniskajām OCTA datubāzēm, kā gan viņi spēs tikt galā ar jauno CSDD datu bāzi? Tas nozīmē, ka tagad katram šoferim būs jāvelta savs brīvais laiks, lai iegūtu atļauju, jācīnās ar CP, pierādot savu pirmās vai otrās pakāpes radniecību ar transporta līdzekļa īpašnieku. Varasvīri kārtējo reizi parāda, ka nespēj tikt galā ar problēmu, bet gan cīnās ar sekām. Plāns pildīt budžetu ir jāizpilda. Tas tik raiti nepildītos, ja tagad visi dotos uz Lietuvu un reģistrētu tur savus auto, jo tas tur esot lētāk.

Esmu izstrādājis jaunākus grozījumus, kurus arī piedāvāšu izskatīšanai. Ar papildus nodokli ir jāapliek visi transporta līdzekļi, kuri nav ražoti Latvijā! Visiem ārvalstīs ražoto transpotra līdzekļu īpašniekiem būs papildus jāreģistrējas jaunā datubāzē un jāsaņem atļauja ar jebkuru divu Saeimas deputāta parakstiem, kuri būs notariāli jāapstiprina. Tas uzlabos mūsmāju ražošanu, radīs papildus darba vietas un izveidos labvēlīgus apstākļus zīriņu populācijas atdzimšanai.

2 komentāri:

Modrais Modris teica...

1ij nah

Ka Tevi Zīļuks un Kušķis..

zīriņu populācija

Jezups Dropings teica...

man patīk!

es gribu jaunu Latviju.. uz riteņiem, protams!