sestdiena, 2009. gada 7. februāris

Saeima - Runtime Error: 216

Drošības speciālists
Indriķis Acīgais

Jau krietnu laiku Trobele.lv darbojas zem radara. Līdz šim esam raidījuši savu saprāta balsi šajā bangojošajā neprāta jūrā nenododot savu atrašanās vietu. Vakar saņēmām nesaskaitāmu daudzumu vēstuļu no satrauktajiem lasītājiem par piektdienas raksta iztrūkumu. Tad nu mums ir Jūs jāsatrauc - mēs esam atklāti.

Mums nācās steigā pamest savu paslēptuvi - bunkuri zem Saeimas ēkas, kuras vēsture sniedzas 19. gadsimtā. Mūsu rokās bija nonākuši slepeni 17. gadsimta Poļu - Zviedru kara laiku dokumenti ar tuneļu shēmu, pa kuriem varēja nonākt tieši zem Roberta Pflūga un Jāņa Baumaņa projektētās celtnes*. Ieeja tuneļos atrodas rīgas kanāla ūdeņos, to mēs veiksmīgi nomaskējam izmantojot bebrus kā aizsegu. Vājais punkts mūsu darbībā bija nelegālais pieslēgums Lattelekom interneta tīklam tieši no treknā 100 viedajo vīru platjoslas tīkla kabeļa. Pieaugošā apmeklētāju plūsma strauji samazināja Saeimas kabeļa veiktspēju un pat pilnībā bloķēja Saeimas mājaslapas darbību**: "Kā novēroja aģentūra LETA, no Saeimas iekšējā tīkla e-pasta vēstules, kas nosūtītas ceturtdien pēcpusdienā, sasniedz adresātu piektdien pa dienu." Diemžēl tika operatīvi pieaicināti Igauņu speciālisti*** ar īpaši trennētiem kāmjiem , kuri tad ātri atraka mūsu mazo noslēpumu. Oficiāli vaininiece ir neliela tehniska kļūme: "Bija iedarbināts tīkla aizsardzības protokols, kas bloķēja pieeju vienai mājaslapai." Bet mēs jau zinam skaidri, par kuru lapu patiesībā ir runa...

Tomēr panikai nav pamata. Mūsu īpašumā ir arī kāds pasens papirusa vīstoklis, kas jau lieti noder iekārtojot jaunu slēptuvi zem Ministru kabineta. Remonts jau rit pilnu sparu. Ja kādam ir lieka bundža ar tīri zaļu krāsu****, tad rakstiet - mums tā lieti noderēs.

____________________________________________________________________
* Saeimas ēkas vēsture
** Seaimā problēmas ar internetu
*** Igauņu "Interneta ātrās reaģēšanas grupa"
**** Zaļā krāsa

1 komentārs:

Jezups Dropings teica...

āāāā, tagad nāksies no MK paslēptuves arī atteikties! meklējam jaunu - es iesaku interneta drošībai - zem paša Lattelekoma.

raksts labs, pateicos!