pirmdiena, 2009. gada 23. februāris

Nākamā pietura

Vecākais anāl-līķīties
Modrais Modris


Analītiski spēcīgākais uzņēmums Baltijas jūras reģionā - 3AP Ltd* (3 Absolūtas Patiesības) ir absolūti pabeidzis iepriekšējās nedēļas aptaujas rezultātu apkopošanu. Aptaujā piedalījās veseli 33, garā veseli Latvijas internet-faunas zālēdāji.



Redzot nepieciešamību "inovēties un konkurēt" 3AP kā jebkurš tirgus uzņēmums dzejnieka vārdiem "mainās uz augšu", un. neraugoties uz senajām un izkoptajām uzņēmuma tradīcijām aptauju veidošanā, kuras parasti ietver vismaz vienu pareizo atbildi, ir gatavs pārmaiņām.

Šajā aptaujā pareizā atiblde uz jautājumu "Kur, Jūsuprāt, šobrīd atrodas Latvija?", netika definēta. Tomēr par "zaudētājiem ar nākotnes potenciālu" tiek atzīti tie divi respondenti, kas izvēlējās trešo atbildi - "ceļā no krīzes", jo šie respondenti bija vistuvāk esošās situācijas aprakstam.

Kā izrādās, pēdējo nedēļu laikā sākam piedzīvot sociāl-politiskā diskursa izmaiņas, kad vairs netiek runāts par krīzēm, kuru ietvaros notiks "mīkstāka vai cietāka piezemēšanās", bet nu jau tiek lietots situāciju raksturojošs termins no psiholoģijas - "depresija". Statistikas dati liecina, ka "84%** Latvijas respondentu paredz ekonomiskās krīzes pāraugšanu ekonomiskajā depresijā". Attiecīgi 3AP Ltd apsveic Latvijas iedzīvotājus ar krīzes veiksmīgu pārvarēšanu un ieiešanu jaunā ērā!

Šīs nedēļas kopsavilkuma ietvaros uzņēmums 3AP Ltd saviem lasītājiem vēlas atgādināt, ka ekonomiskās gaidas ir cieši saistītas ar situācijas pašrealizāciju***. Lai arī cik salkani tas neskanētu, ekonomiskā teorija paredz Paula Koelju cienīgu scenāriju - jo lielāka būs cilvēku ticība krīzes smagumam, jo dziļāka tā būs [to nosaka katra individuālā patērētāja rīcība, kurām summējoties iestājas lielapmērķeza]

Noslēgumā 3AP Ltd piedāvā nākamās nedēļas aptaujas jautājumu: Vai Jūs esat apsvēris domu emigrēt?

___________________
* Uzņēmums 3AP ieiet starptautiskajā apritē - aizstājot latvisko "sijā" ar Ltd jeb limited.
**Žurnāls "Nedēļa" [09.02.09]
***Robert Lucas

4 komentāri:

Henriks Norvēģijā: teica...

Whoa! Nu gan iegrieza atšifrējumu 3AP! Tagad nu būs jābaidās darīt da-jebko, ka tik nepalielinātu dižismēra ķezu.

Modrais Modris teica...

Stulbākais ir tas, ka bīšanās no krīzes tikai palielina krīzi.

Piemēram, kādreiz cilvēki baidījās [gaidas] no inflācijas, tāpēc jau savlaicīgi iepirka preces, izraisot lielāku pieprasījumu nekā tas patiesībā bija. Paaugstinātais pieprasījums, savukārt, izraisīja inflācijas pieaugumu. Pašbarojoša sistēma.

Šobrīd finanšu sitēmā notiek līdzīgi procesi.

Modrais Modris teica...

Starp citu - Solo' šoreiz Tu esi apmierināts ar atbildi? :D :P

Jezups Dropings teica...

man patika. jau atkal.