sestdiena, 2009. gada 10. janvāris

Briestošais stulbums

pūļa psihologs
Indriķis Acīgais

Vakardien visu ziņu virsrakstos vīdēja ziņa par kāda individa, vai grupas aicinājumu uz nekārtībām lielā piketa"Pret visu" laikā 13. janvārī, Doma laukumā, kurs rīkots pēc "Sabiedrība citai politikai" iniciatīves.

Šajā sakarā manu prātu satrauc viena lieta. Tie nav patiesie motīvi pasākuma organizēšanai, sabiedrības nokaitinājuma mērīšana vai noteikumu par speciālo līdzekļu veidiem un lietošanu atsvaidzinājums, kurš veikts vakardien. Mani arī neinteresē psihiskās nelīdzsvarotības pakāpe tām personām, kuras aicina uz nemieriem. Mani satrauc pati doma par nemieriem. Tā stulbuma deva jau pašas idejas saknē.



Pielietojot kripatiņu veselā saprāta var izlobīt to, ka demolēšana situāciju valstī neuzlabos. Līdzpilsoņu kredītu slogs nepaliks vieglāks, ja viņu mašīnas, veikali, reklāmas stendi un ēkas tiks apskādētas. Krīze nesamazināsies bojājot koplietošanas telpas vai piespiežot policiju lietot speciālos līdzekļus, par kuriem maksājam mēs paši.

Tādēļ pievienojos prezidenta aicinājumam nepakļauties šīm provokācijām. Turpināsim mūsu hokeja fanu tradīciju visu darīt skaļi, ar glanci un izdomu, bet bez vardarbības. Ja redzam, ka kādam padomā kas nelāgs, tad kolektīvi nomierinam šo personu. Ja persona nesaprot mūsu degsmi pēc miermīlīguma, tad pavadam šo personu aiz rociņas pie tuvākā policista. Šo rakstu arī beigšu ar novēlējumu - lai mums miermīlīgs pikets.

____________________________________________________________________
Noformējumam izmantota Ausekļa Baušķenieka glezna "Pikets"

4 komentāri:

Modrais Modris teica...

1ij nah...

Ljoti labs

Jezups Dropings teica...

un būs vēl labāk.
mēs taču iesim uz to piketu, vai ne? :)

UJPP teica...

Es iesi :)

Unknown teica...

lai nu kā - bet to Molotova recepti gan es prātā paturēšu..

un tad.. varbūt kādreiz.. kādā skaistā pavasara dienā jums būs jauns temats.. par kuru rakstīt..

viena nelīdzsvarota studente pret simtiem vēl nelīdzsvarotāku bibliotekāru..

*dēmoniski smiekli*

p.s. ja nemieri patiešām būs - būšu pārsteigta.. biju viena no tām, kas reālus nemierus gaidīja tikai uz pavasari (tos valstiskos.. biblotēku lietu nokārtošu persnīgi un klusām :)