ceturtdiena, 2009. gada 29. janvāris

Pida [?] gōgu konkurss

Vecākais Konspiratologs
Modrais Modris


Dažādu organizāciju nemitīgie centieni privatizēt dažādus simbolus - acis, piramīdas, āmurus un krustus, gadsimtiem ir kairinājuši visdažādāko konspiratologu fantāziju.
Simboli ne tikai kalpo kā organizāciju atpazīšanās zīmes, bet arī kā organizāciju iekšējās un ārējās kultūras veidotāji, mācot noteiktus uzvedības modeļus tās biedriem un veidojot "autsaideru" viedokli par organizāciju. Lieki piebilst, ka vēstures gaitā dažādi simboli pārklājas veidojot dažādas ideju (ideoloģiju?) kolāžas, kuras bieži vien var būt pat nesaistītas. Līdzīgi procesi turpinās arī mūsdienās, kad globalizācijas rezultātā veidojas pamatīgs ķīselis.
Lai pārbaudītu trobeles.lv lasītāju inerces domāšanu jeb precīzāk aizspriedumainību, autors lasītāju izvērtēšanai piedāvā Latvijas Pedagogu federācijas logotipu:



Kā liecina pētījumi*, augstāk redzamais attēls 1/4 lasītāju izraisa dziļu riebumu šajā vēsajā 2009.gada 29.janvāra rītā. Simbolu iedarbība jeb spēja raisīt tik spēcīgas emocijas, liecina par nepieciešamību TROBELEi tikt pie sava simbola - līdz ar to oficiāli tiek izsludināts Trobele's.lv logotipa konkurss. Konkursa uzvarētājs balvā saņem murmurhmmurm**. Ierosmes un ierosinājumus konkursantiem lūdzam sūtīt uz e-pastu: blogers@inbox.lv. Labākie darbi tiks publicēti blogā.
__________________________
*LATVIJAS IEDZĪVOTĀJU ATTIEKSME PRET SEKSUĀLAJĀM MINORITĀTĒM: DIMENSIJAS UN «TEMPERATŪRA»
**Nedefinējams daudzums alus.

3 komentāri:

Henriks Norvēģijā: teica...

Oho! Uz šo es parakstītos, ja nebūtu ieinteresēta persona. Bet pag, ja jau ir balva, tad visi ir ieinteresēti ;)

Aleksis teica...

Bļīn, baigi grūti nezīmēt alus kausu, domājot par to, ka es to daru balvas dēļ.

Jezups Dropings teica...

alus? es piedalos,tūlīt kautko izdomāsim !!