pirmdiena, 2009. gada 5. janvāris

Aссимиляция двурукая*

Jebšu - divkosīgā pielāgošana.

Par jaunumiem
kultūras daudzveidības laukā
ziņo Jezups Dropovičs

Ir beidzot atnākusi tā diena, kad viens no mūsu aktīvākajiem politikāņiem ir izdarījis kaut ko ievērības cienīgu, proti, apņēmies to izdarīt. Mūsu mīļotās valsts prezidents, proti, viņa ekselence Valdis Zatlers grasās sveikt svinīgā runā Latvijas pareizticīgo kopienu sakarā ar viņu Ziemassvētku iestāšanos. Piebildīšu, ka pēc daudzu ekspertu domām, nozīmīgu daļu no aptuveni 300 000 lielās pareizticīgo kopienas veido krievvalodīgie pilsoņi un nepilsoņi. Nezinu kā viņi līdz šim iztikuši bez uzrunām, bet ceru, ka svētki viņiem būs daudz gaišāki.



Tagad atliek vien gaidīt divpusēju nacionālistu reakciju - TB/LNNK bļaus, ka principu neievērošana novedīs pie dižās latvju kultūras pagrimuma, toties boļševiki varēs uz sētām rakstīt "праздник хорош без Затлъерса**". Secinājums paliek viens, šis strīdīgais solis ir sperts pretim vienotībai, ceru, ka laika gaitā Zatlers neaizmirsīs arī tādus nozīmīgus notikumus mazo kopienu garīgajā dzīvē, kā Hanuku (jūdaistu svētki, kuri šogad iekrīt12.12-29.12) vai scietoloģijas pamatlicēja (Lafayette Ronald Hubbard) dzimšanas dienu 13. martā.

Vēl viena neskaidrība, te būs darbiņš Neskaidro Jautājumu Īpašo Uzdevumu Kājinieku Policijai (benzīnam naudas ta nav) - vai rītdienas runa būs krieviski un ar latviešu subtitriem, vai otrādi. Ja krieviski, tad es gribētu zināt, kādā valodā tiks sveikti krišnaīti un jūdi, un visi pārējie.

_________________
*divkosīgā asimilācija
**svētki ir labi arī bez Zatlera

6 komentāri:

Jezups Dropings teica...

nosaukums neatbilst saturam, autoram jāiedzer litrs arsēna!

Henriks Norvēģijā: teica...

Arsēnu ne, bet driģenes gan! Autors piemirsis daudzu politiķu iecienīto balto šķūni purvciemā un to svētkus...

Jezups Dropings teica...

viģiks labs.

tam krievam ir normāls mūziķā potenciāls :) bakaguka čadujēēēē . rigidibiibii !!! EEEEEE. lieliski.

Henriks Norvēģijā: teica...

To sauc par runāšanu balsīs. Te visas zombēšanas tehnoloģijas nāk no modernajām amīšu pseidobaznīcām.

Jezups Dropings teica...

nevis balsīs, bet valodās. tas ir ļoti sens fenomens, nāk no šamaņu laikiem

Henriks Norvēģijā: teica...

Jāsaka, ka mana šamaņu babuška atklāja man šo brīnumaino garu pasauli un arī es esmu uz šādu fenomenu spējīgs. Tikai viņa to sauca par runāšanu balsīs... lai gan tās jau ir sīkumainas detaļas.