pirmdiena, 2009. gada 12. janvāris

Aukstais karš

Valsts iepirkumu pētītājnieks
Modrais Modris


Vispārējās histērijas un grandiozā tautsaimniecības šļūciena pa reni laikā, cīņai kājās ceļas valsts nodrošināti ierēdņi. Viņi, acīmredzot, sāk gatavoties krīzes apkarošanai. Aukstajam karam.

Runa ir par Alūksnes rajona podomes izsludināto karu... (atvainojos)... iepirkumu, kura ietvaros padome vēlas sporta kompleksa vajadzībam iegādāties sniega lielgabalus. Lieki piebilst, ka ziemas laikā, kad sniegu var gūt par pliku velti, šādas ierīces nepieciešamība ir apšaubāma. Tomēr uzticoties ierēdņu godprātam un tālredzīgumam valsts lietās, Trobele.lv meklēja valstiskos motīvus šī iepirkuma rīkošanā.

Un šādi motīvi arī tika atrasti. Līdzīgi kā vienā no aizokeānijas valstīm, kurā bieži tiek izsludināts karš* pret dažādām sociālām parādībām, acīmredzot, arī Latvijā sāks piekopt līdzīgu stratēģiju. Domājams iepirkums slēpj cēlus mērķus - gatavošanās karam pet krīzi (War on Crisis!). Lai slava Alūksnes Rajona Padomei par Latvijas ekonomikas glābšanu!

Trobele.lv ar prieku paziņo, ka šī gada 18.novembra militārajā parādē krastmalā, Rīgā mūsu diviem tankiem pievienosies vēl viens kaimiņvalstu iebiedēšanas mega-rīks - sniega lielgabals.
____________________________________
ASV - "War on homelessness"; "War on poverty"; "War on terror" utt.

6 komentāri:

Jezups Dropings teica...

sniega lielgabals ir graujoša manta! es negribētu būt ierakumos, kad pa mani tiktu raidīti šāviņi no tā...

Bet ja pa nopietnajam - vai tik alūksnieši nebija iecerējuši uztaisīt asvu slēpju kalnu, kur par papildus samaksu varētu piepelnīties uz valsts rēķina? Es jau atbalstu apsviedīgos cilvēkus, bet varētu visiem tiem, kuri uzkoduši viltību, izsniegt vismaz vienas dienas brīvbiļeti uz viņu kalnu :)

Modrais Modris teica...

Nu cik saprotu viņi tur taisa distanču slēpošanas trasi - vien nezinu vai šis ir labākais laiks, kas iepirkt šitādas štellītes.

Henriks Norvēģijā: teica...

nu ekonomika jāstimulē. Ja jau trase ir uzveidota, tad tā ir jāuztur rīcībspējīga. Bez sniega neviens neslēpōs - ienākumu nebūs.

Janis A. teica...

Nu, tā kā esmu nācis no šīs puses varu Jums sīkāk paskaidrot kādēļ šāds pirkums. Alūksnes biatlona komplekss jau kopš tā izveidošanas kaut kur tālajos padomju gados ir atzīts par vienu no labākajiem Latvijā. Līdz pat 90to gadu beigām tas vēl spēja konkurēt ar Murjāņu sporta kompleksu, kur valsts grūda lielas naudas iekšā, pateicoties sporta internātskolai. Lai gan Alūksnes pusē sniegs turās dažreiz ilgāk nekā citur valstī, tomēr arī tur pie mūsdienu ziemām ir nepieciešama iekārta, kas var nodrošināt nepārtrauktu sniega esamību uz trases. Pirkums manuprāt ļoti labs, neskatoties uz krīzi. Ja būs sniega lielgabals trase varēs noturēt gan Latvijas, gan starptautiska līmeņa sacensības, + pašvaldībai nebūs jāmaksā par sportistu ceļu uz Murjāņiem vai Otepi katru dienu, lai tie varētu pienācīgi trenēties.!
Z.B

Modrais Modris teica...

Aga.. un pie reizes varēsim apšaudīt tuvējo Abreni, kas vairs nav mūsu teritorija... :D

Jezups Dropings teica...

eu, es gribu baseinu tuvāk mājām purčikā!!! man nebūs jāperās uz centru vai pas dies, uz ķīpeni! padomā, kāds ietaupījums nācijai sanāktu no šī te pirkuma!