piektdiena, 2009. gada 9. janvāris

Kolhozs "Nākotne"

Smēķētājs un ošņātājs
Salamontius


Kādu brīdi, apmēram vienas cigarešu paciņas ilgumā domāju, ko lai uzraksta, jo galu galā jau viss tiek pateikts nelielos tusiņos un presē. Kas ir it kā jauns un svaigs un tas, ko vēl neviens nav saodis. Tad man pēkšņi nāca apjausma par to, ka tāpat visas ziņas būs sliktas un katrs kam nav žēl spēs pa ko pačīkstēt. Nu man gan riebjas būt aplam pozitīvam un skatīties uz gaišo nākotni, bet tomēr vēlos pateikt pāris vārdus.

Tiem kam nepatīk saeima un valdība: nu re būs labs iemesls viņus nomainīt. Galu galā mēs tak nevaram aizvērt acis, piedot un aizmirst. Ja iepriekš varēja runāt par veiksmīgam reklāmas kampaņām, kas uzfrišina tēlu un dod tēvišķīgu norādi par ko balsot, tad tagad nedomāju, ka tas nostrādās. Tā nu ar lielākām vai mazākām grūtībām nākamajās vēlēšanās tā tautas daļa, kas jau no sākta gala uzskatīja valdošos par mantkārīgu un dumju latviešu tautas parodiju tiks vaļā no tautiešiem un pirmajiem puišiem ciemā. P.S. jā man nepatīk, ka ja pēkšņi izdomā var visus nomainīt uzreiz, pie tam tagad to darīt būtu neveselīgi- nauda, nauda, nauda.

Tiem, kas ir atlaisti no darba: ja jūs atlaida, tad jums ir beidzot laiks pamācīties un uzlabot savu kvalifikāciju, jo, lai gan cērpj visu ko var, tomēr ir iespējams ko pamācīties par nodarbinātības valsts aģentūrā (bez maksas). Bet ja tomēr uzskatat, ka jūs bijāt labs darbinieks, tad varu galvot, ka nu ir tas laiks pienācis, ka varat sākt domāt pats, savas domas jums dumjais priekšnieks vairs neuzspiedīs (dumjš, jo bankrotēja). Un galu galā krīze beigsies un jums ir iespēja iziet no tās ar jaunu spēku.

Tiem, kas bankrotēja: Brīnišķīgi, jo nu ir iespēja apzināt savas kļūdas un tās vairāk nepieļaut. Kā sacīt jāsaka pat varenākie šajā pasaulē pāris reizes ir bankrotejuši, bet tomēr cēlušies. Nav naudas- pārdod auto un pasēdi mājā pie grāmatām un pamācies. Galu galā tagad pat nav kauns bankrotēt, jo tā visi dara un teiksim godīgi- ja tavam uzņēmumam nebūtu bijušas problēmas pirms krīzes tad tu izvilktu arī tagad, bet nu ir labs iemesls slēgt bodīti.

Tiem, kas ir iestrēguši šājā laikā ar superkredītiem par 2 istabu dzīvokli pļavniekos par 100000 Ls: Beidzot Jūs varat pārvākties pie mātes, jo viņa labāk gatavo un vispār, tas nav rajons kur pirkt jebko par 100000 Ls. Nu var sākt domāt par saprātīgakiem ieguldījumiem.

Tiem, kam ir vēl nauda: pērciet, jo nupat nupat būs atlaižu sezona, it sevišķi pēc ziemas.

Tiem, kas raksta: rakstiet, jo kā zināms cilvēciskā traģēdija mīlas trīstūrī par Uldi, Santu un banku ir visaizkustinošākā.

Es zinu, ka tā teica arī pirms I pasaules kara, bet tomēr „ mums tas ir vajadzīgs, lai attīrītu pasauli”.

Jautājums, protams, paliek – ko darīt līdz tam. Strādā un domā, jo krīze ir labs laiks, kad padomāt. Un galvenais neuztvert to visu kā pasaules galu, jo lielāka vai mazāka krīze ir katru desmitgadi. Nu pēc Krievijas krīzes mēs tak tikām uz kājām.

2 komentāri:

Henriks Norvēģijā: teica...

vecā draudznene - puspilnā glāze. Pozitīvais skatījums izglābs ja ne pasauli, tad nu dažu labu nervu šūnu jau nu noteikti! ;)

Jezups Dropings teica...

pozitīvs skatjums 5dienas vakarā, ko vēl var gribēt? drusku tumšā!

ja es nebūu pārdevis savu plazmenieku, tad paskatītos kā domburs izlaiž drūmo.

iesaku multeni IGOR, tur ir tumšais humors.

Vispār pietiks, tūlīt uzrakstīšu, cik niecīgas vispār cilvēkiem ir izdzīvot un arī jēgas nekādas nav.