ceturtdiena, 2009. gada 22. janvāris

Bada laika risinājumi

Izdzīvošanas skolas
Jaunākais instruktors
Jezups Dropings



Kur lai ņem piemērus kā izdzīvot trakos laikus? Naudiņas tēriņiem ir palicis arvien mazāk, tā dēvētais konsumerisms pats sevi izēd. Cilvēki atteiksies no ieradumiem ēst itāļu salami, amerikāņu sieru, un uzdzert ar kārtīgu malku vācu alus vai spānijas vīna. Tā vietā no plauktiem sāks pazust visu veidu konservi, pienadesas un pelmeņi. Jautājums ir - kā izdzīvot tiem, kuri pirms tam pārtika no šādiem produktiem?

Atbilde tālu nav jāmeklē - lai neēd vispār! Diemžēl šis variants (iespējams) neapmierinās mazturīgākos iedzīvotājus, jo, āreče, cilvēks ir iekārtots tā, ka viņam dienā jāuzņem zināms daudzums pārtikas, citādi gars no miesas izplēnēs. Nenokaram degunus! Atbilde meklējama mūsu Rietumu kultūrā! Jā, jums gan varētu šķist, ka ciešam-trūkuma laikos kultūrai ir atvēlama pēdējā vieta, bet es pierādīšu pretējo.

Mana roka sniedzas pēc filmas "Verners Hercogs apēd savu kurpi", kur pats režisors tiešām izvāra ar ķiplociņiem un citādām garšvielām savu ādas kurpi un notiesā to. Sāksim ar to, ka ādas kurpju, vecu somu, čemodānu, dubļonku un pižiku katram normālam cilvēkam mājās atradīsim, tātad bezizejas situācijā neesam nonākuši. Esmu jau atlicis maliņā savas cūkādas čības, tā teikt, nebaltai dienai.
Cits variants, kuru arīdzan smeļam no mūsu rietumnieciskās kulūras krājumiem, ir izvārīt zupīti no kāda instrumenta, teiksim, urbja, cirvja vai pneimatiskā āmura. Uzskatei varam apskatīt buržuju recepti šādam ēdienam.
Galu galā, cik nav (jo īpaši romantisma laikmetā) aprakstītas putnu medības (lūk, dažas idejas, ko pasākt ar vārnu), makšķerēšana, pumpuru salāti un sēņu viras (tas vairāk uz pavasara un rudens pusi - te būs dažas idejas). Jebkurā gadījumā, lauku labumi uzlabos jūsu veselību!

Bezizejas situācijas ir tikai strupceļos, iesaku pieiet jaunajai lietu kārtībai kā izaicinājumam jūsu apķērībai, iztēlei, vai vienkārši lasītprasmei - visi risinājumi ir viena rokas stiepiena attālumā!

4 komentāri:

Modrais Modris teica...

1vij nag

Un protams neizpaliekošie mārketinga pupi :D :P

Henriks Norvēģijā: teica...

mazdārziņu kultūra atgriežas. Es jau vairākus gadus pēc kārtas ķiķināju par kaimiņienēm, kuras, muguras liekdamas ravēja gurķu dobes. Tagad gan pret viņām ir pilnīgs respekts, it īpaši, ja iedod veselu bļodu ar smaržīgiem tomātiem :)

Salamontius teica...

Katrā ziņā noderīgas pamācības par vārnu ķeršanu var atrast arī latviešu literatūrā, konkrēti darbā "Cilveki laivās". Vārnu kodējs- tas ir amats un diagnoze.

Aleksis teica...

Izskatās, ka šis raksts ir adresēts tiem, kas pēc definīcijas pat interneta pieslēgumu nevar atļauties, nemaz nerunājot par datoru.
:D