sestdiena, 2009. gada 17. janvāris

Mānīgais lakmuss

Jaunākais anāl-līķītis
Modrais Modris


Analītiski sabiedrisko domu pētījošais Uzņēmums 3AP (3 absolūtās patiesības) piedāvā iepriekšējās nedēļas aptaujas rezultātus, kurā kopumā piedalījās veseli 26, garā veseli Latvijas iedzīvotāji. Iepriekšējās nedēļā SIA 3AP centās rast atbildi uz jautājumu - Vai Jūsu dzīves līmenis krītas? Respondentu atbilžu grafiskais sadalījums ir redzams attēlā:



Aptauja kārtējo reizi grāva uzņēmuma 3AP cerības sastapt saprātīgus iezemiešus, jo līdzīgi, kā jebkurā citā 3AP rīkotajā aptaujā, kurā ir tikai viena pareizā atbilde, šajā aptaujā nebija pat tās vienas - neviens no respondentiem nebija atbildējis pareizi. Šāda absurdi-kritiska situācija radās pēc dziļākas vārda "krist" semantiskās izpētes. Uzņēmums 3AP kopā ar Latvijas vadošajiem valodas speciālistiem un terminologiem nonāca pie atklājuma, ka vārds "krist" var tikt attiecināms tikai uz fiziskiem, taustāmiem objektiem. Attiecīgi dzīves līmenis var tikai pazemināties.

Pat neraugoties uz šo valodniecības niansi, SIA 3AP norāda uz otru dimensija, kas liedza uz šo jautājumu atbildēt pareizi - laika dimensija. Tā kā jautājumā nav ietverts laika ierobežojums, kura ietvaros respondents varētu novērtēt šo imagināro vērtību - dzīves līmenis, iespējas atbildēt uz jautājumu praktiski tuvinās nullei. Šādu apgalvojumu netieši pierāda iedzīvotāju sniegto negatīvo atbilžu skaits tieši "Bruģakmeņu nemieru" laikā un tiem sekojošo dienu laikā. Attiecīgi, par aptaujas uzvarētājiem uzņēmums 3AP uzskata visus respondentus, kas aptaujā nepiedalījās. Trobele.lv kolektīvs pievienojas apsveikumiem, kas veltīti tiem cilvēkiem, kas nekad neuzzinās par šīs lapas eksistenci.

Uzņēmums 3AP ir sagatavojis nākamās nedēļas apataujas jautājumu: Vai Jūs jūtaties laimīgs/a?
______________________________
Oficiāls 3AP paziņojums: Visi iepriekšējie atsevišķu indivīdu aizrādījumi par uzņēmuma rīkotajām it kā tendenciozajām aptaujām ir uzskatāmi par politisku sazvērestību no lielāko kaimiņvalstu puses.

1 komentārs:

Jezups Dropings teica...

labs.

visi, kas nepiedalās :)
es biju cerējis, ka būs vismaz viena pareiza atbilde un še tev.