trešdiena, 2009. gada 7. janvāris

Modernā biznesa ētika?

izziņa


Biznesa ētikas profesionālis
Modrais Modris


"Pastāsti kas ir tavi draugi un es pateikšu, kas esi tu pats" mūžvecaiss teiciens, kurš nu jau ir bezgala viegli piemērojams statptautiskajam biznesam - "Pastāsti, kas ir tavi klienti un es pateikšu kāds liktenis tevi sagaida". It īpaši, ja zināms, ka tavi klienti ir Krievijas oligarhi finanšu krīzes laikā.
Tieši šāda liksta piemeklēja Austrijas bankas "Bank Medici" vadītāju Sonju Kūnu (Sonja Kohn), kuras banka nesen cieta smagus zaudējumus - domājams, ka cienījamā vecuma dāma pa ilgiem laikiem atkal nedaudz samitrināja apakšbikses uzzinot, ka Valstrītas "ģenija" Madofa afērā viņa zaudēja 2,1 miljardu dolāru. Turklāt, jāņem vērā, ka lielie Krievijas investori vērsa cerību pilnus skatienus Rietumu virzienā pēc Krievijas akciju tirgus sabrukšanas, bet viss velti. Arī Rietumos priekšā bija Ponzi
Domājams, ka arī krievijas biznesa elites izpratne par biznesa ētiku nav mainījusies ne par mata tiesu, jo nu jau pāris nedēļas Sonja nav atrodama. Tiek pieļauts, ka cienījamā dāma ir devusies "bēgļu gaitās" nu jau otro reizi savas dzīvbes laikā.
___________________________________________
*Materiāls no International Herald Tribune

4 komentāri:

Aleksis teica...

With all due respect, izskatās uzmocīts.

Modrais Modris teica...

ir arī

Aleksis teica...

:)
Atgādina to reizi, kad resnā Jadviga netīšām apgāza vāzi un izlēja ūdeni uz klases huligāna Haralda somas.
- Te kādam dzīvot apnicis? - to ieraudzījis aizsvilās Haralds.
- Ir arī, - klusām, bet dzirdami nopūtās Jadviga.
(Nekas tāds nekad nav noticis. Visas personas ir izdomātas un jebkādas sakritības ar reālo dzīvi ir nejaušas.)

Jezups Dropings teica...

nu, krievija - vecaiss, ir viena rubuļu zeme: varasviri gribēja rubulīti par lielu valūtu padarīt, bet gatavi viņu devalvēt jebkurā piemērotā brīdī. tāpat ir ar viņu ekonomiku, kad viss virzās pats uz priekšu, viņi ir vareni un šeit-un-tagad-naudaspilni. kad nauda aizplust, viņi ir nabagi.
kas attiecas uz veco tanti, tad es viņas vietā arī būtu ņēmis ļekas pār ausīm un pārvāktos uz Багамские острова, kur ofšorā savi daži ļimoni nebaltai dienai noglabāti