piektdiena, 2009. gada 16. janvāris

Pīles

provokācijas upuris
Jezups Dropings

Baumas un maldināšana jau izsenis ir bijis efektīvs ierocis prasmīgu provokatoru un kaitnieku arsenālā. Pat mūsu varenās valsts iekšienē ir paguvuši iefiltrēties naidnieki un kaitnieki. Šoreiz vārdā nenosauktas personas vai nu tīši vai neapzināti ir ielaidušas informācijas tīklā tā dēvēto pīli, jebšu, faktoloģiski neprecīzu informāciju. Runa ir par manu iepriekšējo ierakstu, kurā pavīd visus tik ļoti satraukusī ziņa par municipālās policijas darbinieka nāvi no 13. janvāra nakts grautiņa laikā gūtajām traumām.

Vēlos izteikt savu nožēlu par to, ka gan pieredzējuši iekšlietu struktūru darbinieki, gan daži žurnālisti, gan liela sabiedrības daļa tika tik nežēlīgā veidā maldināta. Bet tas nekādā veidā nemazina manu apņemšanos nosodīt dažu neprāta pārņemtu tautiešu vardarbību pret tautai lojāliem kalpiem, turklāt ziņa jau neradās no tukša gaisa - policistu dzīvības tiešām bija apdraudētas, un nabaga augšāmceltais pašvaldībnieks ir pusdzīvs.
Veselais saprāts nespēj pretoties vēlmei aizpildīt informācijas tukšumus, tādēļ bieži vien cilvēki dzird vairāk, nekā viņiem tiek pateikts, šoreiz runa ir par dzīvības cenu. Vēlos papildināt šo ierakstu ar to, ka policistu rindās ir iemājojusi apziņa, ka nākamreiz, kad viņu dzīvības tik neapdomīgi tiks liktas zem sitiena, viņi gluži vienkārši pakāpsies sānis un piesegsies ar vairogiem. Viņi nav asinssuņi. Viņi arī ir demokrātiskas valsts pilsoņi, kuri alkst pārmaiņu. Un viņi nav gatavi maksāt ar savu dzīvību par neprasmīgu politikāņu ielaistiem kašķiem ar sabiedrību.
Galu galā - tā ir viņu darba specifika, tāpat kā krāsotājiem mēdz būt alerģija pret krāsām, poličiem mēdz būt bail par savu dzīvību.

Un tagad nopietni padomājiet par savām vardarbīgajām dziņām, jo īstiem patriotiem tā vietā, lai apmētātu Saeimu ar olām, vajadzētu olu metējus nokušināt un paskaidrot, ka jāmet ir pa tiem varaskungiem, kuru rīcība izraisa neapmierinātību. Turklāt jāmet ir ar vārdiem. Var arī ar pīlēm.
Runājot par nepatiesībām, lūk jums maza ilustrācija, kā var pie viņiem vērsties:


"Dienā" publicētajā uzsaukumā (apkārieties ar baltām lentītēm!) ir izmantota psihoneiroloģiskā tautu masu maldināšanas metode. Iespējams, ka tā tomēr bija nevainīga maketētāja kļūda, var jau būt, ka Luīze Pastore ir izplatīts latviešu vārds, bet man gan izskatās pēc kārtējā pīles laišanas akta!
Esiet uzmanīgi, ausīgi un acīgi, jo IENAIDNIEKS NESNAUŽ!

3 komentāri:

Henriks Norvēģijā: teica...

o jā, pīles pīlītes. Lielas un mazas. Tās lidinās un jauc mūsu prātus.

Unknown teica...

es pazīstu Luīzi Pastori!! :D

Modrais Modris teica...

Zachot: brugus lidos latvensis

Kā tu līdz tam nonāci? :D