pirmdiena, 2008. gada 8. decembris

Gatavojamies karam?

Neatkarīgais eksperts
Valsts iepirkumos
Modrais Modris


Visiem ir zināms, ka lielas ekonomiskās krīzes bieži vien kalpo kā iemesls dažādiem kariem jeb resursu pārdales procesiem. Šeit vietā būtu piemērs par Lielo depresiju, kuras rezultātā visā Centrāl un Austrumeiropā pie varas nāca diktatori (izņemot Čehoslovākijā). Rezultāts, protams, visiem zināms - karš.

Acīmredzot, Latvijas valdība šobrīd gatavojas šādam scenārijam, jo, kā lieciena Valsts Iepirkuma Uzraudzības biroja dati Latvija armija gatavojas iepirkt 240 lidotāju kombinzonus, 86 lidotāju vasaras jakas un 36 tehniskās ziemas jakas. Kas no tā? Tie taču ir tikai pāris kombinezoni.. Tomēr nē - ne viss ir tik skaidrs un klārs. No šī iepirkuma var "izlobīt" vairākas lietas:

Punkts viens - patiesībā Latvijas armijas aprīkojums ir skaitliski lielāks nekā 18.novembra izrādītā lauksaimniecības tehnika;

Punkts divi - paredzamais karš notiks vasarā;

Punkts trīs - Latvijas valdība un armijas virsvadība ir viltīgākie kara stratēģi, kādi Eiropā vēl nav redzēti, spējot uzturēt maldīgu priekšstatu par savu "vājumu".

Kā raksta autors iesaku necelt paniku - iegādāties kabatas lukturīti, baterijas, pārnēsājamo radio un dzeramā ūdens rezerves. Rakstu vien var noslēgt ar retorisku jautājumu: "Vai kāds tiešām ir redzējis 18.novembrī vismaz 20 iznīcinātājus"

5 komentāri:

Modrais Modris teica...

Protams, atvainojos, bet domāju, ka esam pietiekami NEinteliģenti, lai ievietotu pupus.

Jezups Dropings teica...

ir jau labi, salaboju tavu pārrakstīšanos,
pupi sastāda lielu daļu tava raksta piesaistes :).
kāpēc netika publicēts jau vakarnakt?

Modrais Modris teica...

Sv! raksta materiālu atradu tikai šodien...

Henriks Norvēģijā: teica...

Jā... iespējams, iespējams tie 240 kombinezoni paredzēti helikopteru pilotiem... bet nu cik tad mums to lidaparātu ir. Bet nu viss ir... iespējams... arī šampāniešu jūras.

Jezups Dropings teica...

man ir jauns tags :)