otrdiena, 2008. gada 23. decembris

Plāns plāns

Spožākais anāl-līķitis
Modrais Modris

Noslēgusies aptauja saistībā ar valdības izstrādāto ekonomikas stabilizācijas plānu. Aptauju rīkoja neatkarīgi-analītiskā pētījumu grupa "3AP"* (Trīs Absolūtās Patiesības). Aptaujas jautājums bija: "Kāpēc Jums patīk jaunais ekonomikas stabilizācijas plāns?".
Aptaujā kopumā piedalījās veseli 17, prātā veseli Latvijas iedzīvotāji, kuru atbildes sadalījās bezpersoniski pelēkā pelnu pīrāgā:

No atbildēm var secināt, ka lielākajai daļai Ekonomikas stabilizācijas plāns nepatīk, jo tikai 41% respondentu ir atbildējuši, ka viņiem plāns patīk, no kuriem 12% tas "vienkārši patīk". Savukārt, 29% resporndentu ir pauduši viedokli, ka topošais plāns "patīk, jo (plānam) nav alternatīvas", tādējādi tupi solidarizējoties ar medņiem kokā, nevi zīlēm rokā (vai nu kā tur tas izteiciens bija).

Izejot no pieņēmuma, ka pārējiem respondentiem stabilizācijas plāns nepatīk (59%), liekas dīvaini, ka lielākais lērums respondentu (41%) ir izvēlējušies tieši atbildi "plāns ir plāns", lai arī semantiski ar šo atbilžu variantu bija domāta paša plāna eksistence - plāns ir! jeb tas gluži vienkārši ir plāns, nevis aprakstošās kvalitātēs - biezs, vidējs, plāns. Bet to "vidējais" latvietis diemžēl nespēja atšifrēt.

No negatīvi noskaņotajiem 59% - 18% respondentu izvēlējās atbilžu variantu "plāns ir stabilizējošs", tādējādi, uz brīdi grimstot nostaļģiskās atmiņās par Garantitātes Stabiliem un Stabiliem Garantētājiem. Acīmredzot, Tautiņ' Partijas elektorāts.

Uzņēmums 3AP Ltd un CO piedāvā jaunu aptauju: Kā Tu sagaidīsi jauno gadu?

__________________________________________
*Iepriekšējās nedēļas laikā radoši-pētniciski-argumentatīvais uzņēmums 3AP saņēma pārmetumus par rīkotās aptaujas neprofesionalitāti, jo tā ietver sociāli vēlamas atbildes. Uzņēmums 3AP jau ir vērsies Drošības Policijā ar sūdzību pret sūdzības cēlāju, kā aŗi Eiropas Cilvēktiesību tiesā pret Latvijas valsti. Pret Latvijas valsti - vienkārši tā pat.

3 komentāri:

Henriks Norvēģijā: teica...

Pareizi, jātiesājas, jo tā tam ir būts būt. Citādi grimsim beztiesiskuma žampā.

Unknown teica...

lielisks raksts! izrādās, ka ir iemesls, kapēc apjuku un nespēju izlemt par piemērotāko atbildes variantu uzdotajam jautājumam. man bija problēmas saskatīt vairākus semantikas līmeņus piedāvātajā atbildē "plāns ir plāns".

Jezups Dropings teica...

hehe, nākamā 3ap aptauja izslēdz nevēlamo variantu, ka jauno gadu sagaidīšu... nesagaidīšu, jeb nesagaidīšu majās.

AAA, Anete - pirmais ne-trobelieša komentārs!
Žetons par drosmi.