trešdiena, 2008. gada 3. decembris

S.O.S

Variantizētāja palīgs
nacionālajos jautājumos
Salamontius
Reālais ekonomikas glābšanas plāns
Vērojot situaciju mūsu mēdijos, secinu, ka steidzami ir jāglābj valsts. Ne tikai aizvien vairāk pieaug tautas neapmierinātība ar valdniekiem un savu stāvokli, bet arī ilgākā laika posmā veidotās finanšu saistības neļauj uzturēt pienācīgu dzīves līmeni pat izcilākajiem pilsoņiem.

ārkārtas sēdē, kas tiek sasaukta tiks lemts par potenciāli labāko no sekojošajiem variantiem.

1. Formatēt un pārinstalēt valsti. Konsultējoties ar labakajiem speciālistiem restarta jomā, valsts viedie prāti ir izstrādājuši plānu, kas ļautu atsākt valsts augšupeju, visu nacionalizējot un pēc tam atkal pārdalot. Plānā iekļauta visu uzņēmumu nacionalizācija un atkārtota privatizācijas ieviešana. "Ņemot vērā mūsu pieredzi, kļūdas, kas bija pieļautas, vairs nebūs"apgalvo Ivars, turpinot "visi ir par to domājuši, galu galā, tas jau nav nekas briesmīgs, būsim inovatīvi!"

2. Izsolīt valsti. "Ja kāds cilvēks nonācis finansu grūtībās, tad ir iespējams izsolīt mantu. Mēs uzskatam, ka valsts pārdošana izsolē nosegs parādus un atkal sāksies treknie gadi" savu viedokli aizstāv Aivars. "Mēs, latvieši tak esam jau dzīvojuši citā valstī. Nu, un! Nekas mums nav noticis." mundri galvo Jakovs. Ziņots, ka par Latvijas iegādi interesējās vairaki austrumu oligarhi, kas vēlās uzlabot savas attiecības ar Eiropas Savienību.

Domājams, ka par šiem jautajumiem izlems jau šo ceturtdien. Plānus pēc to galējās pieņemšanas domājams īstenos īsā laikā, paredzot sagaidīt nākamos jāņus jau ar labāku ekonomisko situāciju. "Latvijas tauta ir strādīga un gudra tauta, viņa zina, kas es esmu" bilda Valdis, lūdzot komentēt viņa viedokli.

2 komentāri:

Jezups Dropings teica...

labs, smaids no sejas pazuda līz ar raksta beigām.
gramatika jāpielabo... pats to nedarīšu.

Modrais Modris teica...

Atceries par galviņu - imaginārais ieņemamais amats + vārds - autors.

Ironisks, stils labs.

(vienīgi Jezupa teiktais par kļūdām - šādas tādas izlabošu).

Par saturu - var pielikt tos 10% "sāls" savā ziņā ieskicējot variantus par restartēšanu vai izpārdošanu no reālpolitikas viedokļa jev ko tas nozīmē realitāte. Piemēram - vai restars būtu devalvācija (šeit uzmanīgi :)), turpretim izpārdošana nozīmē aizņēmums no SVF.

Bet kopumā labs - keep the good work!