pirmdiena, 2008. gada 15. decembris

Finansu Empātija

Vecākais anāl-līķītis
Modrais Modris


Sākoties jaunai nedēļai, piedāvājam pagājušās nedēļas aptaujas apkopojumu. Trobeles.lv pasūtītās aptaujas laikā kompānijā SIA „3AP” (3 Absolūtās Patiesības) meklēja atbildi uz jautājumu: „Vai valstij finanšu krīzes apstākļos vajadzētu finansēt privātus uzņēmējus?”

Aptaujā piedalījās veseli, garā veseli deviņi respondenti, kuru atildes sadalījās attiecīgi – 33% respondentu uz jautājumu atbildēja: „Jā vajadzētu glābt tikai bankas.” Turpretī, 67% respondentu uzskata, ka valstij vajadzētu finansēt bankas (skat. 1.att.)


(1.attēls)
Aptaujas rezultāti liecina par vispārēju iedzīvotāju emocionālu solidarizāciju ar grimstošo banku sektora pārvaldītājiem un spēju iejusties citu nelaimīgo ādā, neraugoties uz savu dzīves līmeņa pazemināšanos. No aptaujas, protams, var secināt, ka vidējā latvieša izpratne par banku sektora nozīmi tautsaimniecībā ir plašāka un detalizētāka, kā tas tika uzskatīts līdz šim.

Sākoties jaunai nedēļai – piedāvājam jaunu SIA „3AP” izstrādātu aptauju: „Kāpēc Jums patīk jaunais ekonomikas stabilizācijas plāns?”

2 komentāri:

Jezups Dropings teica...

sia 3ap - stabils publiskās domas noteikšanas līderis.

humors labiņš:)

Henriks Norvēģijā: teica...

Esmu apmulsis, jautājums... es pats nejūtos garā vesels, bet mani pie tādiem pieskaitīja :/