svētdiena, 2008. gada 14. decembris

Maz neliekas



Speciālists gaišredzīdzības jautājumos
Svarīgs Omnipotents

Ja pēkšņi pilnībā izzustu insekti, drošvien visai drīz tiem elegantā izmiršanas ceļā sekotu arī pārējā šīs planētas dzīvība. Skarbi. Taču gadījumā, ja izzušanas fenomens notiktu ar cilvēci, tas būtu globālās ekosistēmas lielākais ieguvums kopš Latvijas lielveikali ieviesa videi draudzīgos maisiņus.

Pārpopulācija. Tā vienā vārdā varētu raksturot situāciju.
(Paceļam rokas plecu augstumā, apgriežamies pa 360 grādiem un, ha!, konstanējam pārspīlējumu iepriekšējā rindiņā.)


Pasaulei kļūstot arvien ciešākai (glõbālizēšn), izglītība vairs nav greznība, tas nozīmē izglītības inflāciju. Tie daži bakalauram veltītie gadi kļūst nevērtīgi, un ir ļoti labi, ja kaut kas ir arī apgūts. Samazinās formālās izglītības vērtība, privātajam sektoram vajag cilvēkus ar pieredzi.
Kas ir pieredze? Tā ir dzīves laikā gūta, pēcpusi kairinoša mācība (nē, lekcijās sēžot sasutušaus dupsītis nederēs), tā ir spēja zināt, kas jādara, nevis cerība, ka būs kāds, kurš pateiks.
Ķīna attīstās un aug. Tās robeža — pasaules populācijas sestās daļas josta kaut kad nāks vaļā. Tas būs tsunami, cerams — ne militārs. Es te runāju par drūmiem miljoniem darbaspēka. Tas kurš nebūs pozīcijā, lai dotu viņiem darbu, ātri vien tiks aizskalots.
Gatavojieties!
Jūs tam nekad nebūsiet gatavi.
Vienmēr var būt sliktāk.

Kaut kam ir fundamentāli jāmainās. Tas notiks tik un tā, tāpēc labāk mēģināsim to no sākuma izdarīt pa savam.

3 komentāri:

Aleksis teica...

...tomēr vienmēr atrodas kāds, kurš pilnā rīklē, sarkanām acīm bļauj: "Aborts ir amorāls!"

Henriks Norvēģijā: teica...

Un tas viss ar to, ka ķīniešiem jāmaksā par otro bērnu ģimenē...

Jezups Dropings teica...

jā, vajadzētu , man šķiet, attīstī raksta punktus, ir sablīvēta daudzveidīga infa, kurai nepieciešama maigāka pāreja, bet vispaŗ

APSVEICU AR RAKSTA UZTAPINĀŠANU!!