pirmdiena, 2008. gada 22. decembris

Sensācija!

Galvenais sensāciju mednieks
Jezups Dropings



1882. gadā tika konstatēta* Dieva nāve. Lai arī līķis joprojām nav atrasts, ar pompu pieogres mazdārziņos tiek apieta nu jau 126. debesbrukšanas gadadiena. Nelaime ir tāda, ka citi entuziasti, izmisušie un ignoranti joprojām tic, ka 1) dievs kaut kur tomēr ir patvēries (un kaldina revolūcijas vai atgriešanās plānus), vai arī 2) tas ir dzīvāks par dzīvu, tikai iemiesojies citos nesējos; vai vienkārši šie ļautiņi ir palaiduši garām ziņu par dieva nelāgo galu.
Kā viens no pretargumentiem dieva nāvei kalpo viņa pirksta parādīšanās 1986. gadā, bet tuvāk ieskatoties, var pamanīt, ka tā tomēr bija Diego roka.


Nu neko, svētki turpinās, uguņošana un stipro alkoholisko dzērienu patēriņš sit aukstu Vilni. Ir jau trīs bojāgājušie, kuri devās taisnā ceļā pie velna, jo viņa nāvi konstatēt neviens vēl nav ņēmies. Starp citu - lielisks veids jaunajiem latviešu filozofiem kā iekarot pasaules slavu un nest mūsu tēvijas vārdu tautās - dajoš sātana miršanas apliecību, drīkst arī falsificēt!

Lūk Leonardo Siksta kapelas vismazāk pazīstamā freska, kas atrodas tieši aiz pirmā kapiteļa. Tajā smalki attēlotas sātana raksturīgākās iezīmes:


Priecīgu Auksto Sezonu visiem, un veiksmīgas medības!!!

__________________________________________
*Die fröhliche Wissenschaft Friedrich Nietzsche

1 komentārs:

Henriks Norvēģijā: teica...

:) Auksta tā būšana. Es labi nosmējos!