trešdiena, 2008. gada 10. decembris

Īsa pamācība laimes meklēšanā

jeb krīzes risinājums leišu stilā...


Pasaules alkoholisko dzērienu tirgus pētījums liecina, ka Lietuvas alkoholisko dzērienu tirgū atkal dominē stipri alkoholiskie dzērieni. Pēc stipra alkohola patēriņa apjomiem lietuvieši aiz sevis atstājuši pat Krieviju, trešdien vēsta delfi.lt.

Pēc uzņēmuma "Canadean" datiem, šogad katrs lietuvietis patērējis 5,2 litrus stipru alkoholisko dzērienu, 1,8 litrus vīna un 4,4 litrus alus.

Tajā pašā laikā Krievijas iedzīvotājs patērējis tikai 3,6 litrus stipru alkoholisko dzērienu un 3,9 litrus alus.

Turklāt Baltijas valstu stiprā alkohola lietošanas paradumi izceļas uz citu Eiropas Savienības dalībvalstu fona.


Diemžēl jāatzīst, ka lietuvieši, jau kuro reizi ir iekabinājuši bāleliņiem latviešiem ātrajā problēmu risināšanā. Gan jāatzīst, ka eksistē tāda visai apšaubāma paruna, ka pudelē laimi meklēt nevajadzētu. Palasot pēdējo nedēļu presi nākas secināt, ka Lietuva tomēr ir radusi iespēju savu ekonomisko situāciju piebremzēt mierīgāk, tā pat arī Igaunija, bet mēs pikējam arvien ātrāk un ātrāk.

Nepiekritīšu apgalvojumam, ka visu problēmu cēlonis ir Latvijas valdības nemākulīga rīcība, jo premjers apgalvo, ka valdība piemēro labākos iespējamos risinājumus pašreizējai situācijai. Vakardienas raidījumā 100. pants premjers turklāt papildināja, ka viņam nav pamata apšaubīt Finanšu ministra kompetenci arī pēc pēdējās intervijas TV Bloomberg.

Nākas secināt, ka taisnība vien būs premjeram un finanšu ministram, no kuriem pēdējais ir ņēmis piemēru no vidējā lietuvieša un ļoti aktīvi cīnās ar krīzi izmantojot palīglīdzekļus tādējādi veicinot problēmu risināšanu. Atliek aicināt visus pārējos latviešus pievienoties šajā nevienlīdzīgajā cīņā ar patēriņa statistiku, kurā ir iesaistījies mūsu neapšaubāmi kompetentais finanšu ministrs.

Veiksmīgu statistikas pirmo vietu iegūšanu vēlot
neatkarīgais škidrās ekonomikas eksperts
Antons Glāzīte

3 komentāri:

Jezups Dropings teica...

vaja lēto valsts dzirdo vīnu "ministrijas vodka" un "parlamenta piesēžamais"

Henriks Norvēģijā: teica...

Man bija mazliet jāpasmadzeņo, lai nonāktu līdz idejas kodolam. Tomēr to var norakstīt uz vēlo vakara stundu un sāpo[šo moguru... ;)

Modrais Modris teica...

Laikam skaitos valsts kaitnieks (iesaku attiecīgām iestādēm rīkoties), jo esmu atmetis smēķēšanu, gan alko patēriņu... Gan jau, ka valstij mēnesī nozogu kādus 50Ls