otrdiena, 2008. gada 16. decembris

Guli, guli, mazais šmuli. Saku, guli, sesks tāds!

Naktīs strādājošais
Svarīgs "Pimrdiena" Omnipotents


Ir taču tik patīkami pamosties no rīta, atvilkt aizkarus, pavērties ārā pa logu, izstaipīties un teikt: "Sveika, pasaule!"
Ja?

Izārstēt miegu ir lielvalstu militāro labaratoriju viens no galvenajiem uzdevumiem. Kareivis, kurš nezaudē uzmanību miegainības dēļ, gluži vienkārši ir vērtīgāks par diviem miegamicēm.
Iedomājies — ierakumos, cīņas karstumā, kad ložmetēju metieni lido krustu šķērsu, varētu paļauties uz to, ka biedrs nenolūzīs! Vai pat vēl labāk — pats paliksi nomodā, lai nepalaistu vējā sava aiPoda uzlādi.
Viss ir skaidrs par militāristu motivācijām un apsvērumiem, bet kā būs ar tiem, kas negrib ne karot, ne gulēt? Pēc šaubām par to, vai miega pretindi vispār var izvārīt, seko bažas par militāristu spējām dalīties vērtīgā informācijā.
Es arī gribu negulēt! Es gribu braukt ar savu baļķvedēju cauri visai Eiropai bez nepieciešamības apstāties. (Labi, labi, bez nepieciešamības apstāties, lai pagulētu — pārējās darīšanas ir pietiekami patīkamas un neaizņem nemaz tik daudz laika, lai tās būtu jāatmet.) Nevar būt, ka esmu vienīgais.
Tiesa, jau ir paredzami iespējamie blakus efekti. Tā, piemēram, puišiem heteroseksuāla attiecību modeļa gadījumā nāktos veltīt uzmanību meitenēm arī pēc seksa, nemaz nerunājot par neveiklo klusumu divu vīriešu gadījumā. Taču tādas parādības un gan jau arī citas būtu pieciešamas un kādam pat varētu radīt prieku.
Iespējams, ka uzradīsies kāds bariņš plānprātīgo, kuri apgalvos, ka miegs taču ir tiiiiiiik patīkams... Bet, lūdzu! Tas varētu būt brīvā laika (tāda būtu vairāk) baudījums, tieši tā pat kā ar smalkmaizītēm, tortēm vai cīsiņiem mīklā. Kas nu kuram. Galu galā vispasaules atmiegošanas rezultātā pat rastos jaunas biznesa iespējas. Miega kafeinīcas, mm? Un arī farmaceiti drošvien priecātos — beidzot sasarkušas acis būtu populāras, populāras arī no lietotāja viedokļa, jo tas, kas ir visiem nevar skaitīties nesmuks.

Tā vai citādi, bezmiegs varētu būt visai noderīga lieta ne tikai uz frontes līnijas un miera misijās, bet arī katra vienkāršā mietpilsoņa, nepilsoņa un panka mājsaimniecībā.

5 komentāri:

Modrais Modris teica...

1vij nah...

Modrais Modris teica...

Protams, vēl viens jautājms - Latvijas gadījumā iegūstot papildu 1/3 no iedzīvotāju dzīves varētu būtiski celt darba ražīgumu.

Henriks Norvēģijā: teica...

Es jau kopš sava apzinīgā mūža sākuma esmu par šādu scenāriju sapņojis. Ahhh...

Jezups Dropings teica...

es domāju, ka visā pasaulē celtos daba ražīgums - komunisms tiktu uzcelts nieka piecgadē :)


bet arī dīkdieņu dīkie mirkļi būtu garāki... turklāt ciestu gultu ražošanas industrija, sekojošī - kristos arīdzimstība, jo cilveķi retāk nejaušī pamostos pēc tusiņa gultā...

Aleksis teica...

Runājot par ekonomisko ietekmi, man šķiet, ka masveidīga negulēšana izraisītu ekonomikas viļņveidības intensifikāciju. T.i., ātrāks cikliskums nozīmē vairākas mūža laikā pieredzētās krīzes. Lūk, tā ir vērtība!