pirmdiena, 2008. gada 22. decembris

Neaktuālas ziņas

Apokalipsologs
Modrais Modris

Drebot vienās bailēs no planētas Nibiru atnākšanas 2012.gadā jeb. vienkāršāk sakot, kapitāl-grandioz-lielā-blīkšķa, ko tik bezkaislīgi postulē kāds no latviešu portāliem, vēlējos vēl veikt īsu ieskatu Irākas kara noslēgumā.

Kā jebkuru kara aprakstu parasti ir pieņemts sākt ar kritušo uzskaitījumu. No kara sākuma 2003.gada martā bojā ir gājuši 4'211 amerikāņi un 176 briti. Pārējo valstu zaudējumi nav pieminēšanas vērti, jo šī militārā palīdzība labākajā gadījumā ir salīdzināma ar roratslēgas pasniegšanu neiroķirugam smadzeņpoda operācijas laikā. Jāatzīst, ka šī nepārtrauktā tīksmināšanās par pieaugošiem cipariem (akciju cenas, naftas cena, AIDS slimnieku skaits), rietumu sabiedrībā liekas ir sasniegusi gandrīz vai slimīgu līmeni. Turklāt, rietumu mediji vieglu sirdi apmierina asinskāro publiku, piedāvājot aizvien aizraujošākus mirstam-stāstus.

Kas interesanti - rietumu mediju diskurss parasti neiekļauj bojā gājušos miermīlīgos iedzīvotājus. kur nu vēl pretējās puses militāristus, tāpēc šī aina izskatās bezgala odioza - 2003.gada martā diezgan padaudz, diezgan pastulbi amerikāņi iebruka Irākā un pēkšņi saimaitājās. Kopumā ap 4 tūkstoši gāja bojā kā visparastākie lielveikala salātiņi.

Gadījumā, ja līķu aritmētikas uzdevumi nešķiet gana interesanti, (varētu būt interesants ieteikums IZM'am) tādā gadījumā piedāvājam skaitīt zaļos rubļus. Lai arī sākotnējā "zibens kara" izmaksas tika lēstas 50-60 miljardi ASV dolāru. Kā jau XXXL izmēru mīlošie aiz-lielā-dīķa-ļautiņi pārspēja savas prognozes un tiešās kara izmaksas piecu gadu laikā ir sasniegušas 600$ miljardus. Pastāv aprēķini, ka ilgtermiņā kara tiešās un netiešās izmaksas varētu sasniegt no 1-5 trilioniem zaļpakaļu**. Acīmredzot, naudas plūsmas straujais pieaugums noteikti būs devis papildus inerci pasaules tautsaimniecības šļūcienam pa reni.

Pašreizējais līgums starp ASV un Irākas valdību paredz militāro spēku atvilkšanu no visām Irākas pilsētām līdz 2009.gada 30.jūnijam. Tomēr jau šobrīd ir skaidrs: lai arī konkrētais karš ir galā, liekas, ka Hantingtona stāsts par civilizāciju sadursmi tagadiņās tikai pa riktīgam ies vaļā:



____________________
*Raksta mateiāls iegūts šeit un šeit.
** Tiešs tulkojums vārdam greenback (angl.val.)

3 komentāri:

Jezups Dropings teica...

Nibiru atspārdija.

Es domāju, ka vajag kārtīgu jaunu lielapmēra karu, lai iekustinātu pasaules tautsaimniecību!

Modrais Modris teica...

Ja kādam ir vēlme zvanīt Tautas Partijas jauniešu organizācijas Guņam sakarā ar Latvijas karoga zaimošanu un nodokļu apmaksāta darba kavēšanu - lūk telefona numurs:
26473227.

Henriks Norvēģijā: teica...

Izlasīju, tagad cenšos to sagremot :)