piektdiena, 2008. gada 12. decembris

Interešu grupu nauda

Jezups Dropings
Krīzes morālists

Kopš krīzes iestāšanās... Latvijas virsotnes ir pāršalkusi nelāga ziņa, ka būs jāapcērp algas, jeb prēmijas, vai arī jāatlaiž darbinieki. Pēdējais variants mūsu šībrīža premjera acīs ir visnevēlamākais. Bet viens ir skaidrs, tīri aiz ārēja spiediena acīs, mūsu ierēdniecības un valsts uzņēmumu izdevumi algām tiek pakļauti samazinājumam. Tiktāl viss ir skaisti, mūsu varaskungi spēj vienoties, BET, kad jāķerās klāt viņu partiju tiešajiem finansēšanas avotiem, uzreiz sākas cita runa. Maigo valsi ar ministriju budžetiem nomaina pogo-pogo ar seksu piemīztā kaktā par partiju naudas raktuvēm. Es runāju par valsts uzņēmumiem, kuros sēž un valda padomnieki un valžu vīri ar makro-algām un mikro-pienākumiem.

Mani satrauc viens jautājums - kāpēc sevi un savu partiju likt zem sitiena, ja visi sen ir atkodušu šādu finasēšanas shēmu. Var taču šos pašus cilvēkus atstāt siltajos amatos un sākt bīdīt to pašu uzņēmumu lielo piķi sev izdevīgos virzienos, kā to darīja Lembergu pāris. Ak, jā, pareizi, tad partiju ziedotāji būs neskaidras personas, bet tad jau var vienkārši sev izcīnīt konkurences komisāra vietu un lieta tiks mierīgi noklusināta. Johaidī! Kur palikuši visi viltīgie politiķi? Esmu noilgojies pēc kārtīga Ostapa Bendera! Mūsējie ir tā izlaisti, ka viņi neiespringst shemizējot un nemaz necenšas viltīgi iztukšot valsts kasi. Un šajos spiedīgajos laikos par katru grasi vajadzētu plēsties kā aizkautam.

PS- nāk labie gadi visiem, kam nauda ir, bet vēl nav ietekmes. Atliek vien izvēlēties īsto partiju un uz izdevīgiem nosacījumiem investēt tajā naudu.


3 komentāri:

Jezups Dropings teica...

tā, beidzot uzrakstīju. simts un vienpadsmit reizes pielaboju gramatiku un formatējumu. jāsāk strādāt ātrāk!!!

Modrais Modris teica...

Labs konkrēti labs - arī izteiksmes līdzekļi apburoši. Vienīgi tie varētu būt koncentrētāki.

Kas man pašam likās iespējams nākotnes perspektīvā nepieciešama lieta - lai arī mēs ejam ironisko virzienu, bet šobrīd tā ir tikai refleksija - atsauce es notikušo citos medijos. Iespējams vajadzētu sākt sekot pētījumiem, kas iznāk latvijas think tankos

Henriks Norvēģijā: teica...

O jā! Labs raksts. Man patika pieeja idejai un izpildījums!