pirmdiena, 2009. gada 16. marts

Akšn plen

Domātājs, kas domās dzīvo
Salamontius
Domāju par to, kas notiek Latvijas zemē un neliek mani doma mierā par to, ka nu neviens nezin, kur ejam un kur patiesībā nonāksim. Stratēgijas ir tikai teorētiskas un taktikas ir īslaicīgas. Visi brauc pa ceļu un izvairās no bedrēm, tomēr nespēj saņemties un ceļu salabot.
Krīze ir beigusi kļūt par draudu "Krīze nāk!" un ir kļuvusi par rutīnu. Un tad nu jautājums par to, kādas iespējas mums paveras? Pus pa jokam un pus nopietni, jautājums: "Ko darītu Tu, ja Tu būtu JAUNAIS premjers?"
Idejas? Ierosinājumi? Nu gaidīšu ar nepacietību un varbūt, kad savāksies pietiekami daudz tādu konkrētu lietu, ko teikt arī aizrakstīšu Valdim un Valdim, lai tie varētu saprast, kas vajadzīgs Latvijas tautai un uztaisītu stratēgiju.
Sākšu es...
1. Piedraudēt zviedriem, ka, ja viņi mums nedos vēl naudu, mēs devalvējam latu un nogremdējam viņu bankas un līdz ar to ekonomiku.
2. Atrisināt policistu algu problēmu atļaujot viņiem paturēt lietiskos pierādījumus savām vajadzībām.
3. Atgādināt ārstiem, ka pateicības ir likumīgas, citādi viņi to jau aizmirsuši kopš prezidenta ievelēšanas. Pārējam medicīniskajam personālam ieviest pakalpojumus, kurus tie var nedarīt bez pateicības.
4. Ieviest bezmaksas zupas virtuves sadarbībā ar bazīcu un krišnaītiem priekš studentiem, lai viņiem nebūtu vajadzīga stīpa.
5. Ieviest sevišķo "bezdarbnieka" kredītu, kuru cilvēks atdos tad, kad beigsies krīze.
6. Noņemt algas visiem ierēdņiem un samaksu dot precēs, kas ietilpst mistiskajā iztikas minimumā, tas tā, jo ierēdņiem tak galvenais nav nauda, bet gan palīdzīt valstij un tautai.
7. Veidot attālināto valsts pārvaldi, kur ieredņiem nav ofisu, bet tikai interneta pieslēgums. Tā nu tiešām ietaupīs uz visu.
Pagaidām pietiks, bet gaidīšu ar nepacietību Jūsu versijas. Bl.. jūtos Ķīlīgi...

1 komentārs:

Jezups Dropings teica...

frīlanceru administrācija, tas tik būtu hakerīgs pasākums...
ja to ieviestu, varētu viņiem nedot tās preces...

Mans ierosinājums - izveidot kolhozus, kuros cilvēki varētu pieteikties darbā, pretī saņemot minimālu atalgojumu un pajumti, kā arī plašas iespējas piesavināties kolhoza produkciju.

tauta būtu pabarota, vai vismaz būtu alternatīva bezdarbībai.