trešdiena, 2009. gada 11. marts

"Varbūt" ir jaunais "Jā"

Apvienotajā Karalistē ir aktualizējies kartējais jautājums par tiesībām, šoreiz — par bezlaulībā kopā dzīvojošo pušu tiesībām.

Problēmas pamatā esot visai lielais skaits sieviešu un bērnu, kuri slīgst nabadzībā pēc tam, kad apgādājošais nelaulenis izvēlas nolēkt no vilcieniņa.

Kaut arī vidēji normāla Austrumeiropas iedzīvotāja galvā bezlaulības kopdzīve ar atkarības elementu ir paralēla braukšanai pasažieru sēdeklī bez drošības jostas, Lords Lesters un viņa 5000 advokātu lielā aizmugure uzskata, ka ir nepieciešams īpašs juridisks statuss cilvēkiem, kuri nodzīvojuši kopā vismaz divus gadus vai arī ir ieņēmuši bērnu, bet nav precējušies.
Lieliskais advokātu grupējums ir izvēlējies bīdīt projektu, kurš paredz automātiskas juridiskās saistības cilvēkiem, kuri, iespējams, tīšām izvēlējušies no saistībām izvairīties, tādējādi "uzlabojot" dzīves takas līkločus ar kājinieku mīnām.

Vai nebūtu labāk sponsorēt sabiedrības izglītošanas programmu par attiecīgo tēmu?
Šī jautājuma skanējums ir stipri atkarīgs no ausīm, caur kurām tas iziet.
Jurists berzētu rokas un atbildētu ar "nē" vai arī ar diplomātiski veiklāku "nē" ekvivalentu.

11 comments:

Henriks Norvēģijā: teica...

mazliet apcirptas beigas... es domu sapraru, bet palika tāda kā nesāta sajūta.

Salamontius teica...

Es pavisam noteikti saredzu nākotne mēģinājumu caur šo likumu pieņemt ko daudz interesantāku- laulību atzīšanu homoseksuālajiem pāriem, jo pats par sevi šis likums ir principā nevajadzīgs.

Modrais Modris teica...

Nu dažkārt cilvēki darbā arī pavada ļoti daudz laika [1/3 no dzīves] ar saviem kolēģiem.

Ko ar viņiem?

Aleksis teica...

Modri, izklausās, ka Tu runā par ģimeni ar kopīgu mantu.

Modrais Modris teica...

Nee es domaaju cilveekus ar kuriem tu ikdienaa seedi piemeeram vienaa telpaa, bet asinsradnieciiba - nekaada...

Aleksis teica...

Paldies, ka paskaidorji!
Tu viennozīmīgi runā par lielu un laimīgu ģimeni.

Henriks Norvēģijā: teica...

Zviedru ģimenes modelis iz visatbilstošākais. Bet par tiem ofisa darbiniekiem - tur nu jāpadomā.

Piem. Ja mana vecmamma visu mūžu nostrādāja vienā VEF ceha administratīvajā blokā, tad man visi vecmammas priekšnieki ir jāsauc par vectēviem un līdzstrādnieces par vecmammām?!

Anonīms teica...

jāpadomā ir ne tikai par darbu cehā..padomājiet par kojām! un visādiem beverlihilzas seriala cienīgiem notikumiem tajās!! :)

Aleksis teica...

Tieši tā!! :D
Ņemot vērā, ka visas cilvēces DNS (dezoksiribonukleīnskābēm) ir radniecīga izcelsme, iznāk, ka globalizācija un sabiedrošanās kā cehā, tā kojās ir tikai ģimenes atkal kopā sanākšana.
Uz kopējas planētas jau vien esam.

Modrais Modris teica...

No tā izriet, ka vajadzētu noslēgt vispasaules mantisko attiecību līgumu, jo principā kenijas iedzīvotājiem arī ir neatņemamās manotojuma tiesības uz Jūtas štatu, kā jebkuram citam pasaules iedzīvotājam.

Aleksis teica...

Kas ir pats labākais, pilnīgi viss kļūst par privātu ģimenes iekšlietu, tāpēc noklausīšanās un izsekošanas jebkurā mērogā kļūst superlegālas.