trešdiena, 2009. gada 11. marts

...ar putniem

Iepirkumu analizators
Modrais Modris


Lai arī cik nogurdinoši tas nebūtu, masu mediji ikdienas cilvēku burtiski piespiež nomainīt neērto - "laikapstākļi" pret trilleriskāku sarunu tematu - krīze. Daži no mediju nogurdinātajiem līdzpilsoņiem mēģina bēgt no krīzes, aizbildinoties ar bezpersoniskiem izteicieniem, ka "krīze jau ir tikai galvās". Kā valsts iepirkumu pētniekam, dažkārt, liekas, ka krīzes saknes varbūt tiešām ir tikai galvās. Un šī vārda vistiešākajā nozīmē - krīzi izraisīja krīze galvās.
Šāds iespaids rodas sastopoties ar Baložu pilsētas iepirkumu, kas 10.martā publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā - "Strūklakas ar Baložu pilsētas simboliku izbūve"



Domājams iepirkumu vairs nav iespējams atcelt, jo iespējams nauda tās celtniecībai tika ieplānota Valtera Pletenberga valdīšanas laikā, kā rezultātā - nepieciešamība un nepacietība ir sasniegusi savu apogeju. ...pat neraugoties uz tādu sīkumā kā nepieciešamību valstī ieekonomēt 700 miljonus latu.
Nobeigumā jāpiebilst, ka tautas labklājība ir proporcionāli apgriezta salūtā izšautā pulvera daudzumam; līdzīgi kā ar šo strūklaku, kas brīnumainā kārtā tiek celta priekšvēlēšanu laikā.

5 komentāri:

Aleksis teica...

Urr, urr! Pervī nāh!

Izbeidz, Baložos, kur bezdarbs noteikti plosās kā traka vāvere, cilvēkiem vajag redzēt kaut ko skaistu, lai noticētu kaut kam skaistam.

Henriks Norvēģijā: teica...

Oho! Milzu balodis ir vēl psihodēliskāk par milzu cūku blakus gaļas pāviljonam! :)

Jezups Dropings teica...

izbeidziet, Baložos vajag fontānu - krīze tak ir tikai mēdijos!

Salamontius teica...

Bija arī rupjāka versija par to, salūtu: jo vairāk pulvera izšauj salūtā, jo stulbāki cilvēki.
Starp citu, cik šajos gados ir iztērēts salūtos?

Anonīms teica...

Nu un nez kas tad būtu jādara, lai nebūtu krīze - jāsēž uz sausiņiem, un nebraukt uz darbu, lai ietaupītu transporta izdevumus? Un strūklaka taču var sniegt milzīgu ieguldījumu tūrisma attīstībā Baložos, un tūrisms kā zināms veicina ekonomisko attīstību reģionos.

Bet kas attiecas uz IUB, labāk kāds varētu pievērst uzmanību, tam kā ir pieaudzis sūdzību skaits pēdējo mēnešu laikā, kā arī smieklīgās cenas, par kurām tiek slēgti līgumi (pat par 90% zemākas nekā paredzamās)