piektdiena, 2009. gada 20. marts

Negācijas mērcē peldot

Ziņu inkvizitors,
Indriķis Acīgais.

Vakardien Panorāmas vadītājs ar sev raksturīgo smīniņu pieteica sižetu, kas lika uz brīdi aizdomāties. Nav jau vainas smīniņā, tas jau tāds tradicionāls un būtībā šarmants. Svarīgāks gan bija sižeta saturs, kurā tika stāstīts par to, ka ir bijusi drūmo nozares ekspertu sanāksme, kuras rezultātā tika arī masu medijiem izteikts publisks "fui" par krīzes un sasmakuša valsts tēla radīšanu.
Patiesi, negatīvā ziņu plūsma mūs ielenc, tikko vēlamies iegūt kaut mazāko nojausmu par to "kas notiek" visapkārt. Tomēr pavērojot mūsmāju žurnālistu vēlmi atrast sensācijas, var arī uzdurties uz pērlēm. Tā, piemēram, aizvakar "Bez tabu" ar visu nopietnību analizēja samilzušo problēmu uz kādas daudzdzīvokļu mājas balkona. Centrālāis tēls ir LIGZDOJOŠAIS BALODIS! Tiek intervēta mājas saimniece un kaķis, kā arī pieaicināts eksperts. Viss, kas pietrūka, bija kāda Hičkoka filmas cienīga mūzika. Tad nu atmiņā uzaust visi tie mūsmāju televīziju ziņu sižeti par, ak jēl, NOLŪZUŠO KOKU Sasmakā un par VĀRNU TERORISTI Jelgavā. Jāsaka, ka mūsmāju provinciālais stils skriet pakaļ lielajiem vispasaules ziņu spīdekļiem ir novedis pie tā, ka Andreja Volmāra jestri noformētie stāsti par mākslas un sabiedrisko dzīvi nu jau ir retums un Jāņa Dimanta saulainie sižeti par lauku dzīvi ir gājuši nebūtības taku.
Ne jau sižeti mums nepareizie, nepareiza ir pieeja kā pasniegt tos. Vēlme panākt, ka katrs sižets iepleš acu zīlītes un paātrina sirdsdarbību tā, ka jāķeras pie Korvalola, ir novedusi pie tā, ka cilvēki vairs neuztver ziņas kā tādas, bet gan sajūt kopējo negatīvo fonu.

Tāpēc arī mēs, TROBELE.LV, nenogurstoši strādājam, lai sniegtu jums pašas izmeklētākās ziņas, ietverot to šķietamā bezrūpības mērcē. Apsveicam ar pavasara iestāšanos nu jau kārtējo reizi un aicinam atcerēties laikus, kad pavasarī visa saime stādīja kartupeļus draudzīgi cilpojot pa vagu pakaļ traktoram un rudenī, pēc kartupeļu talkas perioda, katram pieliekamie lūza no pašu sagādātiem lauku labumiem. Neceļot paniku, atgādinam, ka nākošā ziema var būt visnotaļ neganta ne tikai masu mediju dēļ.

____________________________________________________________________
Pavasaris

Daži citi vaininieki

Šie arī vainojami
Intervija ar Jāni Dimantu

2 komentāri:

Modrais Modris teica...

Pirmais :P

Šitas iesita labu smieklu devu...

Domājams nāk vasara ar tik šausminošiem sižetiem

"Latvijas iedzīvotāji Saules ietekmē pastiprināti svīst"

"Mazpisānu pagasta kartupeļus nīcina kolorado vaboles"

"Putni rīdziniekiem traucē gulēt no rītiem"

utt.

Jezups Dropings teica...

jā. vasarā arī āda lobās bērniem... veci ļaudis mirst no karstuma un sirds mazspējas... visādas labas lietas

raksts labs, pilnīgi varētu to ielikt sadaļā "par mums" - tikai j'apieraksta, ka esam nopietnākais no jautrajiem latvijas interneta medijiem.