sestdiena, 2009. gada 28. marts

aloha Latvijā...

Mums ir vajadzīga tikai uzvara!

Šodiena ir iesākusies ar tādiem visai nepatīkamīem laikapstākļiem un ar tik pat cerīgām prognozēm par Latvju zemes nākotni. Tā domājot par jaukajiem laikapstākļiem un Jums lasītāji saņēmos un secināju, ka jāuzraksta kāda rindiņa.
Par mūsu valstiņas gaišo nākotni runājam mēs visi - virtuvēs, darbā ar kolēģiem utt. jebšu atgriežamies pie vie virtuves demokrātijas, kas bija mums raksturīga 80.gados. Pie otrā cēliena "virtuves demokrātijas" pamatiem, kas nu ir paplašinājušies ar e-vidi un mūsu visu skricelējumiem latvju mājsaimnieces ar strādniekiem reizēm izrādās pievēršas arī kādiem aktīvākiem demokrātijas veidiem - piemēram "bruģa demokrātijai". Bet neba par to mums būtu jārunā. Brīžos kad samazinās pieeja dažādu krāsu papīrīšiem (naudai) būtu laiks pārdomāt par mūsu individuālo atbildību savu ģimeņu un valsts priekšā. Tā nu ir sanācis, ka pārmetam atbildības trūkumu 100 "gudrajām" galvām, bet mūsu pašu līdzdalība politiskajos procesos aprobežojas ar bruģa vai virtuves deomkrātijas metodēm. Atgādinu viesiem - mēs ne tikai drīkstam paust savu viedokli (kas var arī nesakrist ar pārējo sabiedrību), bet tas ir mūsu pienākums pirmām kārtām jau pret sevi un sev tuvajiem, otrām kārtām pret sabiedrību un valsti kopsumā.
Lai arī sevi uzskatu par samērā aktīvu iedzīvotāju, kas savu iespēju robežās piedalās politiskajos procesos ne tikai ar vārdiem es arī vēlētos aicināt visus cilvēkus atcerēties, ka pašreizējās situācijas mainīšana vistiešākā veidā ir atkarīga no mums un ne tikai no Pētera vai Jāņa, kas gozējas kādā Jēkaba ielas namā. Mēs protams varam visu prasīt no 100 "gudrajiem", bet es domāju, ka tā mēs varam palaist garām to sarkano līniju, kuru pārkāpjot vairs nebūs mūsu valstiņas kā mēs viņu šodien uz kartes redzam.

jauku dienu vēlot
Jūsu politproktologs

Jefistāfijs Spalva

Nav komentāru: