piektdiena, 2009. gada 13. marts

Who is sorry now?!

Jeb mazie cinīši un ex-okupantu gaudas

Finanso-reģionāl-polit-ologs
Modrais Modris

Kā ziņo International Herald Tribune* - zviedri ir paspējuši nograuzt nagus lidz asinīm, vērojot notikumu attīstību Baltijas valstīs un it īpaši - Latvijā.
Nav noslēpums, ka zviedru bankas ir paspējušas "iegrābties" Baltijas tirgū, kur dažādiem projektu attīstītājiem ir miljoniem lieli aizņēmumi un tukšas kabatas. Piemēram, Swedbankai 17% no kopējiem ienākumiem [nu jau pagātnes izteiksmē] nāk tieši no Baltijas reģiona.
Zviedrijas finansu ministrs Andress Borgs satrauktu seju vien spēj nomurmināt: "Tā ir mūsu atbildība - darīt jebko, lai viņiem palīdzētu." Tikmēr Zviedru pralaments ir nobalsojis** par 173 miljardu ASV dolāru piešķiršanu pašmāju banku glābšanai. Noprotams, ka daļa no šī bezizmēra "kāposta" ieplūdīs arī Zviedru banku filiālēs Baltijā.
Kurš gan vainīgs esošajā situācijā? Protams, paši zviedri - nenosakot finanšu riskus Baltijā, kur nu jau katram otrajam bezgala maksātspējīgajam pusaudzim ir Porche Cayenne. Kāds zviedru finansists par šādu notikumu attīstību Baltijas reģionu izteicās: "Tas ir līzdīgi kā dzert šņabi un jautāt: "Jēziņ, kā lai izvairās no paģirām? Protams, nekā."
Kas mums no tā? Tikmēr Latvijas politbāleliņi var priecīgi berzēt rokas - "mēs esam situācijas noteicēji un varam izvēlēties ātrumu ar kādu noraut "dibenā" visu draudzīgo brāļu saimi.


___________________
*Raksts sagatavots izmantojot International Herald Tribune materiālus.
**Jāatminas, ka Latvijā balsojums par Parex glābšanu nav noticis.

3 komentāri:

Aleksis teica...

Jā, mēs esam situācijas noteicēji!
Pasaule vispār griežās ap Latviju.

Henriks Norvēģijā: teica...

Es emigrēju uz rudens pusi, kad bušu pabaudījis vasaru te pat. Gribās mazliet tālāk padzīvot no vispasaules nabas.

Jezups Dropings teica...

jā, zvaigžņu slimība sāk piemeklēt...