ceturtdiena, 2009. gada 19. marts

Irāku ultras

pūļa psihologs
Jezups Dropings


Irākā notiek šausmu lietas - tiek spridzināti ceļu posteņi, vecas tantes autobusos, tiek apmētāti ar spridzekļiem jaunās valdības karavīri, pa starpu šiīti šauj uz sunnītiem un otrie nepaliek parādā... un spēlēs laikā tiek nolaists no kājām futbolists.


Notikumi attīstījās Hillā, kur irākieši bija sapulcējušies uz vietējo komandu spēli. Apmeklējums bija kuplāks nekā mūsu izlases spēlēs, bet līmenis nebija visai augsts. Viena lieta gan Hillas futbolistiem bija izdevusies - viņi uzturēja intrigu līdz spēles beigām, jo spēle ritēja vienmērīgi neizteiksmīgi un vārti netika gūti. Tuvojoties fināla svilpei viens no spēlētājiem pamodās un vēlējās izrādīt iniciatīvu un varonību izrāvās viens pret viens pret vārtsargu lielā ātrumā un tieši tajā mirklī kādam fanam šķita, ka viņš māk labāk aizsargāt savas iemīļotās komandas vārtus un raidīja trāpīgu šavienu pa pretinieku komandas spēlētāju. Šāviens ķēra spēlētāju un viņš notikuma vietā izlaida garu - tā, lūk irākieši soda izlecējus.

Tiesa, izlecējs bija ari šāvējs, tādēļ viņš uzreiz, un ne bez pūļa palīdzības, tika aizturēts un saslēgts - jo, saprotiet, nevar uzbūvēt jaunu un veiksmīgu demokrātisku sabiedrību uz individuālistu fundamentiem, bet gan uz fundamentālistu indivīdiem.

_____________

raksts tapa sadarbībā ar ziņu aģ. Reuters

3 komentāri:

Henriks Norvēģijā: teica...

Ak jēl!

Salamontius teica...

Kā jau bieži:
dienas mācība-neizlēc.

Jezups Dropings teica...

gadījumā nebija jābūt "irākiešu ultras" ?