otrdiena, 2009. gada 17. marts

Identitātes meklējumi [2]

Latvologs
Modrais Modris


Oficiāls paziņojums - tiek slēgta iepriekšējās nedēļas aptauja. Mega-king-kong-domas uzņēmums 3AP [Trīs Absolūtās patiesības] ir veicis rezultātu apkopojumu aptaujai, kurā uzņēmums centās rast atbildi uz jautājumu: "Vai krīze Jums ir devusi ko pozitīvu?" Aptaujā piedalījās veseli 20, prātiņā veseli webinātori. Aptaujas rezultāti redzami attēlā:



Aptaujas rezultāti pilnībā apgāza iepriekšējā nedēļā izvirzīto hipotēzi par Latvijas iedzīvotāju identitātes tiekšanos jautājošās austrumu kultūras virzienā. Tomēr aptaujas rezultāti liecina par tālāku respondentu psihes transformēšanos un tālākiem indentitātes meklējumus.
Respondentu noskaņojums bezgalīgi drūmajā krīzes laikā ir pārlieku pozitīvs, turklāt, iespējams raksturo iedzīvotāju vēlmi aizbēgt no "skarbās" ikdienas realitātes.
Tomēr dati, kā jau minēts, ir skaidrojami arī ar jauniem indentitātes meklējumiem - mēģinājumiem noliegt savu piederību ziemeļnieciski depresīvajam reģionam. Latvietis ir devies jaunos identitātes meklējumos, kas, iespējams, slēpjas kaut kur starp optimas līnijas produckijas plauktiem un gerimai.

Lai rosinātu tālāku diskusiju par identitātes meklējumiem, uzņēmums 3AP piedāvā nākamās nedēļas jautājumu: Kur Jūs dzīvojat?

2 komentāri:

Anonīms teica...

ļoti labs jaunais jautājums.

Salamontius teica...

Manuprāt šis apskats demonstrē to Latvijas iedzīvotāju pārliecību, ka iespējams citur zāle ir zaļāka. Tā kā zināms, ka tas, ko cilvēki domā bieži piepildās, tad var secināt, ka cilvēki vēlās lai mēs būtu citur un domā attiecīgi. Tas viss ir piederīgs pie tipiskā latvieša skatījuma uz dzīvi.