otrdiena, 2009. gada 3. marts

Kāpēc nelaime valstī?

UJPP
Burkānu republikas ierindas Pingvīns

Jautājums, kā māja atbilde ļoti grūta. Es pacentīšos rast atbildi uz šo grūto jautājumu, tikai ņemot vērā manu skatijumu un rast ilgtermiņa risinājumi.

1. Vēsturiskais mantojums.
Kā pierādija Latvijas pirmā brīvalsts un atjaunotā Latvija, pareizo cilvēku pazīšanai ir milzīga nozīme tavas labklājības veicināšanai, kā arī visiem ir zināms ja vēlies lai lietas nokārtotos ātri bez problēmām vajag iesmērēt pareiziem cilvēkim parezās summas. Tas nāk no senajiem Krievijas impērijas laikiem savuārt mūsdienu kontekstā no PSRS laikiem, kad birokrātiskais aprāts bija priveliģētā stāvoklī. Latvijas birokrātiskais aparāts ir samilzis un katrs ierēdnis vēlas dzīvot, kā karalis.

2. Politiskā aktivitāte.
Latvjā ir ļoi neliela iedzīvtāju daļa, kas ir iesaistijusies politiskajās partijās vai interešu kustībās. Pat ja cilvēks apzinās, ka viņš vēlas iesaistīties kādā poltiskajā kustībā vai partijā, viņš vainu nevar tur iestāties, vai arī nevēlas iestāties jau esošajās. Teorētiski viņam ir iespēja izveidot savu, bet ja viņš ir neatpazīstams un viņa finansu situācija neatļauj pašam sākt veidot politisko partiju tad mēs iegūstm vienu potenciāli aktīvu iedzīvotāju ar vilšanās pilnām acīm. Tātad Latvijā ir grūti izveidot jaunu politisku spēku, bez sakariem un finansēm.

3. Politiķu bezatbildība un vēlētāju īsā atmiņa.
Latvijas mēdjos plaši tiek piesaukta un apspriesta poltiskā atbildība. Latvijas prezidents nevēlējās nominēt bezpartejisku premjera amata kandīdātu, jo lūk viņam nebūšot politiskās atbildības. Mana atmiņa spēja atcerēties tikai vienu gadijumu, kad politiskā spēka pārstāvis pēc sasmucēšanās ātri pazuda no politiskās skatuves, tas bija Latvijas zaļās partijas bijušais premjers. Kurš ātri pazuda no skatuves pēc tam kad tika atrasta soma ar viņam piederošiem laikam 16 tūkstošu latiem saidrā naudā. Tā tiešām bija poltiskā atbildība, jo viņš demisionēja un pazuda. Pirms iepriekšējajām vēlēšanām notika Jurmalgeitsa, kur iesaistītās personas visu noliedza un izejot uz tīru bezkaunību tika sviekā cauri, pie tam vēlētāji tam nepievērsa uzmnību un nākamajās vēlēšanās šīs partijas atkal iekļuva saeimā. Latvijas vēlētāiem ir īsas atmiņa.

Šie ir tikai daži iemesli nelaimei valstī., bet manu prāt vienu no svarīgākajie, kas visi pārklājas uz viena vietā, tas ir politiskā atbildība un aktivitate. Mans piedāvājums ir izvedot sistēmu, kā rosināt un veicnāt iedzīvotāju politisko aktivitāti, lai jaunas siis, kas nav izgājušas padomju un jaunās Latvijas politisko skolu varētu uznākt uz poltiskās satuves neesot par slavenībām vai finansu magnātiem.
1. Ir nepieciešams izveidot viss Latvijas poltiskā kursa noteikšans portāu kurā cilvēks vienkārši atbildot uz n skaitu jautājumu saprastu savu politisko un ekonomisko nostāju, kas ļautiu cilvēkiem ar līdzīgiem uzskatiem satikties.
2. Latvijā ir jāievieš partiju un interešu grupu finansēšana no valsts vai pašvaldības budžeta. Kaut ļoti elementārā veidā piedāvājot telpas kafiju, tēju, papīru un infomācijas tehnoloģijas.

P.S. Bet ja mēs skatāmies nopietni, tad pie nelaimes valstī ir vainojami zemnieki, kas nemaksājot nodokļus pārdot savas preces kāpņu telpās, okupenati un cittautieši, kas maksā nodokļus, rada pievienoto vērtību un savādāk ar savu klaji pretvalstisku darbību grauj Latvijas valsts ekonomiku, un lielākais šis valsts nelaimes veidotājs ir Bailtais Lācis, kas nav atnācis un ka cars tētiņšs mum visiem pateicis, ko un kā vajag darīt. Protams ne kādā gadijumā nedrīkst vaintot nihilismu, korupciju klaju bezatbildību un savu interešu lobēšanu visos valsts pārvaldes līmeņos.


Nav komentāru: