trešdiena, 2009. gada 18. marts

Apbedīšanas biroja īpašais piedāvājums

Liekais svars un smēķēšana

Vecākais veselologs
Jefistāfijs Spalva


Tā teikt neba pirmo dienu ar smēķi uz jumta - sabiedrības pēdējo desmitgažu viens no lielākajiem ienaidniekiem ir liekais svars. Ko tikai daiļais dzimums nav izdomājis, lai notievētu un atbilstu visur kultivētajiem "Svētā meža" standartiem. Nav vērts uzskaitīt visus diētu un notievēšanas veidus, kas radīti lai mēs atbilstu standartiem.
Šodien apskatīsim vienu no ekskluzīvākajiem un senākajiem stereo tipiem, kas saglabājušies - smēķēšanu kā tievuma priekšnosacījumu.
Šis murdziņš, ko daiļais dzimums Latvijā uzskata par aizvien lielāku patiesību (spriežot pēc statistikas) nav nekas jauns un unikāls. Paradoksāli, ka mūsdienās dāmas tik ļoti rūpējas par savu izskatu (lai veselīgi izskatītos), ka nesmādē neko, ko pamet saplosīšanai popkultūras māktās lapeles t.i. krāsainā presse. Nenoliedzot to, ka liekais svars nepaaugstina iespējas izveidot normālu ģimenes dzīvi, tomēr vēlētos atgādināt, ka Aušvicas nāvinieku cienīgi skati arī nebūtu labākais risinājums.
Dārgās dāmas trobele.lv kolektīvs aicina (lūdzu nevilkt paralēles ar Veselības ministrijas akcijām) padomāt pirms ķerties pie notievēšanas radikālajiem līdzekļiem - tabakas izstrādājumiem.
Ja tomēr izšķiraties par to iesakām arī pievērsties šādām nodarbēm, kas būtu visai noderīgas izdarot šādu izvēli:
1. Sāciet krāt naudiņu zārkam (naglas nevajag - izmantosiet cigaretes);
2. Nokrāsojiet mājās sienas dzeltenas - pēc kāda laika skaisti saskanēs ar Jūsu smaida krāsu.
3. Laicīgi norezervējiet vietu pie onkologa, jo var nākties stāvēt rindās.
4. Neaizmirstiet nolīgt šuvēju un kopēju savam potenciālajam mazulim, jo diez vai viņš piedzims bez defektiem;
5. Ja vēl neskatieties, varbūt ir vērts apdomāt pievēršanos seriālu vietā šausmu filmām, pēc gadiem 10 varēsiet spēlēt galvenās lomas bez grima.




6 komentāri:

Aleksis teica...

Auč! :D
Es gan drīzāk būtu gājis "in favour of" taciņu.

Salamontius teica...

Man gan liekas, ka efektīvāks notievēšanas līdzeklis ir inficēt sevi ar tādu parazītu kā lentenis. Ēd cik gribi, lentenis noversīs lieko svaru. Līdz noteiktam līmenim pat nav tik nāvējoši.

Aleksis teica...

Nebija tā, ka lentenis izraisīja B vitamīnu avitaminozi un nevājas sāpes?

Henriks Norvēģijā: teica...

Tas nekas, galvenais, ka izkāmējums tiek uzturēts līmenī! ;)

Salamontius teica...

Nu agrākajās stadijās lenteni nevar īsti pamanīt- tik tads vājums un nespēks. Tikai pēc kāda laika, kad ir nevis viens, bet jau 2,3,4 parādās izteiktas problēmas. Ta pat jau ir ar smēķēšanu. No sākuma nav problēmu, bet pēc kāda laika viss sākas.

Dambo teica...

Muļķības, tāpat vairums no jums nomirs neglīti un nabadzīgi :P