trešdiena, 2009. gada 4. marts

Post-positivus

Polit-arheologs
Modrais Modris


Raugoties drūmajā nākotnē, arvien pārņem lielāka vēlme atskatīties saulainajā pagātnē. Metāna piesātinātajā laikmetā, kad pēc maijpuķītēm smaržo vairs tikai odekolons, trobele.lv veic atskatu Burkānciema politiskajā vēsturē, uzdodot jautājumu: "kā mēs šeit nonācām?"
Reti mūsdienās kāds no vēlētājiem vairs atceras divas "prieku dalošas" un "noskaņojumu uzlabojošas" organizācijas, kam savā ziņā ir nopelni dažu politiski impotentu partiju nākšanai pie varas. Runa ir par biedrībām "Pa saulei" un "Par vārda brīvību":

Šīs biedrības drosmīgi sabiedrībā sēja un vairoja prieku, varonīgi pretojās masu mediju nekaunīgajai nomelnošanas kampaņai un līdzīgi Robinam Hudam, aizstāveja vājos. Diemžēl zem lielā masu mediju negatīvisma spiediena, šīs pozitīvisma dāļātājas burtiski salūza un pārtrauca savu darbību.
Trobele.lv izsaka līdzjūtību aizgājējiem un viņu radiniekiem.

Kopš laikiem, kad iemīļotās biedrības pazuda no politiskās dzīves, situācija Latvijā ir tikai pasliktinājusies. Masu mediji tik turpina vērpt un vērpt intrigas un melnus melus melst par spožajiem tautas priekšstāvjiem. Ak, kā gan mums pietrūkst šo polittehnologu gādīgās rokas, kas apmīļotu, mēles, kas glaimotu un reklāmrulīšu, kas sildītu katra vēlētāja sirdi.

2 komentāri:

Henriks Norvēģijā: teica...

Jā, marmelādes garšas informācijas straumju laikmets beidzies, tagad lejam apziņas rīklēs vien etiķī sagājušu vīnu.

Jā, bērnībā vispār bija labi... varēja uz ielām pat dažreiz rubļus, ne tikai kapeikas atrast. A tagad santīms uz ietves ir retums, patiesi. :D

Jezups Dropings teica...

kas tie vispār par bļēndariem bija? es neatminos redzējis šādas izkārtnes...